Bjarte nektes å bli soldat

Han fikk toppscore på sesjon og er aktiv idrettsmann. Men uansett hvor mye Bjarte Andreas Bjerkøy (20) trygler, får han ikke avtjene førstegangstjeneste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

STAVANGER/HORTEN (Dagbladet): Han er ikke alene: -  Vi får urovekkende mange tilbakemeldinger fra topp motivert og tjenestedyktig ungdom som ikke blir innkalt til førstegangstjeneste etter sesjon, sier Petter A. Moe. leder av Offisersforbundet.

-  Ville ta befalsutdanning

-  Mens ryggplagede Sigbjørn Eskeland går til Den europeiske menneskerettighetsdomstolen for å slippe førstegangstjenesten, sliter topp motiverte Bjarte Andreas Bjerkøy med å få avtjene den samme tjeneste.

Det er snart halvannet år siden Sigbjørn var på sesjon. Han ble fortalt at han kunne begynne tjenesten i fjor høst, og søkte derfor ingen annen utdanning. Planen var å ta befalsutdanning og gjøre karriere i Forsvaret.

-  Ikke hørt noe

-  Siden har jeg ikke hørt noe fra Forsvaret. Jeg har ringt Vernepliktsverket fem-seks ganger siden i høst. Men jeg får bare til svar at de venter på at jeg skal bli innrullert et sted, sier Bjerkøy, som ønsker å satse på forsvarsutdanning og marinen blant annet fordi familien har tradisjoner i å jobbe til sjøs.

-  Nå begynner jeg å bli frustrert. Det hadde nesten vært bedre om Forsvaret hadde sagt med en gang at «sorry, du kommer ikke inn».-  Jeg har begynt å søke jobber, og vurderer nå politi- eller lærerskolen, sier Bjerkøy.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer