AKSJER: Investor, milliardær og styremedlem Øystein Stray Spetalen har gjort en kule i REC og REC Solar. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
AKSJER: Investor, milliardær og styremedlem Øystein Stray Spetalen har gjort en kule i REC og REC Solar. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpixVis mer

Bjellesauene i REC Solar sitter med kjempegevist

Aksjene til de 30 største aksjonærene i REC Solar er blitt over 1,2 milliarder kroner mer verdt på et par dager. Se hvor mye de har «tjent» her.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): REC solar har vært en kule for de som kjøpte aksjer til 20 kroner pr. aksje i emisjonen i forrige uke. Det verdsatte solselskapet som ble skilt ut fra REC til 800 millioner kroner.

Basert på dagens aksjekurs på Oslo Børs er verdien nå 2,94 milliarder kroner. I løpet av 2 børsdager har verdien på selskapet steget med 269 prosent, tilsvarende 2,14 milliarder kroner.

Flere kjendisinvestorer er med på oppturen, skriver Finansavisen i dag. Jens Ulltveit-Moe, Øystein Stray Spetalen, Jan Haudemann-Andersen, Tore Aksel Voldberg og Eigil Stray Spetalen er blant REC-investorene som har fått med seg oppgangen.

Hva er det som skjer? — Jeg har litt problemer med å forstå det som skjer. Det var nærliggende å tro at mange ville ta gevinst og lempe ut aksjen etter den kraftige oppgangen, men det har tydeligvis ikke vært mangel på kjøpere, sier en analytiker til avisen.

Uansett, finanskjendisene kan glede seg over en formidabel oppgang, og de 30 største aksjonærene i REC Solar pr. utgangen av forrige uke, kan glede seg over en verdioppgang fra 469 millioner kroner til 1,73 milliarder. De 30 største har dermed en verdistigning på 1,25 milliarder kroner.

Størst av de største er Jens Ulltveit-Moe. Han har solgt alle aksjene til Skandinaviska Enskilda Banken, med rett til å kjøpe dem tilbake 27. januar neste år. Hvis kursen er den samme da som nå, og han selger, vil gevinsten hans bli på knapt 387 millioner kroner.

Skagen, Spetalen, Haudemann og Voldberg Skagen har allerede en verdistigning på over 163 millioner kroner, mens Øystein Stray Spetalen ikke ligger så veldig langt bak. Spetalen har en gevinst inne i Tycoon Industrier på 101,5 millioner kroner.

I tillegg har hans Ferncliff en gevinst inne på over 9 millioner kroner, og på toppen av dette eier Spetalen halvparten av Gross Management, som har en verdistigning på 16,3 millioner kroner.

Totalt er verdistigningen for finansingeniøren Spetalen dermed på nesten 120 millioner kroner. Og det på bare en knapp uke.

AKSJER: Investor Tor Aksel Voldberg har kjempegevinst inne i REC Solar.
AKSJER: Investor Tor Aksel Voldberg har kjempegevinst inne i REC Solar. Vis mer

Investor Jan Haudemann-Andersens Datum AS er ikke å se på aksjonæroversikten fra sist uke, men også han har trolig en solid verdistigning på sine aksjer i REC Solar, men det avhenger litt av hvor mange aksjer han fikk i emisjonen. Nå har han over 2 millioner aksjer i selskapet og flagget mandag.

Tor Aksel Voldberg har også truffet godt, med en verdistigning på knapt 45 millioner kroner, fordelt på selskapene Solon og Dukat.

Aksjene til Jan Chr. Opsahls Dallas Asset Management har steget med drøyt 12 millioner kroner, Eigil Stray Spetalen har aksjer for 14,5 millioner kroner mer enn for noen dager siden.

Dette er de største aksjonærene i REC Solar og verdistigningen på aksjene deres i selskapet.

AKSJER: Investor Jan Haudemann Andersen sitter med en mulig kjempegevinst i REC Solar. Foto Knut Falch / SCANPIX
AKSJER: Investor Jan Haudemann Andersen sitter med en mulig kjempegevinst i REC Solar. Foto Knut Falch / SCANPIX Vis mer