KRITISK: Rune Bjerke kaller Finansavisens oppslag om stresstester av norske banker for spekulativt. Foto: Mette Møller/Dagbladet
KRITISK: Rune Bjerke kaller Finansavisens oppslag om stresstester av norske banker for spekulativt. Foto: Mette Møller/DagbladetVis mer

Bjerke avviser stresstest-stryk som spekulativt

DNB-sjefen opprørt over avisoppslag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Konsernsjef Rune Bjerke i DNB sier han ikke kjenner til at Norges Bank skal ha strøket DNB i en stresstest.

- Dette er et spekulativt oppslag. Jeg kjenner ikke til at Norges Bank skal ha gjennomført noen stresstest av norske banker. Det jeg vet er at vi besto EUs stresstest i oktober, som målte hvor vi skal ligge neste sommer. Vi gjennomfører også jevnlige interne stresstester, som vi består, sier Rune Bjerke.

Finansavisen-redaktør Steinar Grini sier at de ikke vil kommentere Bjerkes karakteristikk av avisens oppslag tirsdag.

- Det får stå for Bjerkes regning, sier Grini til NTB.

Finansavisen skriver onsdag at tre av seks norske banker strøk på det mest ytterliggående scenariet i en stresstest som Norges Bank har gjennomført, og at DNB skal være en av de tre.

- Jeg har ikke sett testen, så jeg kan ikke kommentere den. Men det er klart at dersom du legger inn ekstreme variabler, som en oljepris på 45 dollar og et prisfall på 25 prosent i eiendomsmarkedet, ja da vil noen hver bli stresset, sa Bjerke etter møtet som finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) hadde med alle toppene i den norske finansbransjen onsdag morgen.

(NTB)