Bjerke fikk så hatten passet

Miljøvernminister Siri Bjerke fikk tøff behandling da sentrumspartiene og Frp i kveld tok omkamp om gasskraftsaken - som i mars førte til regjeringsskifte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bjerkes redningsmann ble Høyres Jan Tore Sanner som støttet regjeringens fremgangsmåte. Miljøvernminister Siri Bjerke fastholdt at regjeringen ikke vil endre forurensningsloven for å tillate bygging av gasskraftverk. Samtidig ville hun ikke si om regjeringen vil tillate Naturkraft å bygge sitt planlagte gasskraftverk.

Med regjeringsskiftet som bakteppe var tonen hard og til dels bitter i stortingsdebatten.

- Det er pinlig når to statsråder ikke svarer på spørsmål fra tidligere statsminister om saken som førte til regjeringsskifte. Det er oppsiktsvekkende og alvorlig, sa Frps leder Carl I. Hagen.

- Regjeringen vil ikke endre forurensningsloven, sa Bjerke.

Jan Tore Sanner (H) ble miljøvernministerens redningsmann. Han støttet Bjerkes fremgangsmåte samtidig som han mente det var nødvendig å få fastslått at forurensningsloven ikke trenger å endres.

- Når statsråden slår fast at det ikke er nødvendig å endre forurensningsloven så tar vi det til etterretning. Og vi ser fram til en videre fremdrift i denne saken, sa Sanner.

(NTB)