Bjerke fikk ulve-kjeft

VÅLER (Dagbladet): Miljøvernminister Siri Bjerke ble æreskjelt på det kraftigste da hun i går møtte ordførerne i Østfold ansikt til ansikt. Hun ble mistenkeliggjort og beskyldt for å ha en skjult ulveagenda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Tilliten nærmer seg null, raste Skiptvet-ordfører Odd Ingar Widnes mot den ferske miljøvernministeren.

Etter at statsråd Bjerke hadde forsøkt å svare på de mange spissformulerte og til dels insinuerende spørsmålene fra Widnes og andre ordførere, utbrøt Widnes:

- Jeg får jo ikke svar på noe.

Til dette svarte Bjerke at det sannsynligvis skyldtes at hun hadde en ganske annen innfallsvinkel til dialogen.

Hun etterlot ingen tvil om at hun oppfattet den skarpe kritikken som urettferdig.

- Dialog betyr nødvendigvis ikke at man er enig om alt, la Bjerke til.

De kraftige angrepene mot statsråden har sin bakgrunn i at hun nå har lagt Østfold innenfor den vedtatte ulvesonen - sammen med Akershus, deler av Hedmark, Buskerud, Vestfold, Telemark og Aust-Agder. At hun på toppen av det hele ikke fant tid til å besøke Østfold før soneplanen ble vedtatt, fikk begeret til å flyte over for Widnes og de øvrige ordførerne fra fylket. Fylket har tre ulvepar/familiegrupper innenfor sine grenser.

Statsråden så seg ikke i stand til å gå nærmere inn på saken. Hun sa i stedet at den nye viltloven vil gjøre det lettere å skyte ulv, også innenfor ulvesonen.

- Vi blir utfordret kraftig i denne saken, ikke minst stortingsflertallet blir utfrodret av lokalbefolkningen. Jeg forstår at folk er sinte. Det er å håpe at vi får roet ned frontene noe, slik at vi i et lengre perspektiv kan få ro i forvaltningen.

ottar.jakobsen@dagbladet.no