Bjerke utelukker ikke info på avveie

Men DnB NOR-sjefen nekter å ha utnyttet vennskapet med statsminister Jens Stoltenberg (Ap).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

DnB NOR-sjefen sier til NRK at han finner det dypt urettferdig at det blir reist tvil om hans opptreden i dagene før pakken ble lagt fram søndag 12. oktober.

- Jeg har bare gjort jobben min, og det har vært å få fram det riktige bildet av virkeligheten for bankene. Min kontakt med myndighetene har vært ryddig hele veien. Detaljene i redningspakken ble jeg først kjent med 12. oktober, sier Bjerke. Norges Bank ga Bjerke konfidensielle opplysninger om redningspakken samme dag som DnB NOR kvittet seg med statsobligasjoner for store verdier.

Kredittilsynet gransker nå om dette skjedde som følge av at meklere i banken har misbrukt opplysninger.

Vil ikke spekulere Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) vil ikke spekulere på om DnB NOR har gjort seg skyldig i innsidehandel med statsobligasjoner og misbruk av fortrolige opplysninger.

- Den som mottar slik informasjon, må behandle den innenfor regelverket. Dette undersøker nå både DnB NOR og Kredittilsynet. Jeg vil ikke spekulere på hva utfallet kan bli, sier Stoltenberg til NRK.

Bjerke vil heller ikke kommentere dette, men viser til Kredittilsynet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.