- Bjerkmann var fullt tilregnelig

Oslo (NTB-Grethe Østern): - Bodil Bjerkmann var fullt tilregnelig da hun ytret sitt dødsønske. Det sa de to psykiatrisk sakkyndige, Øivind Ekeberg og Jon Skarstein i retten i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Min entydige konklusjon er at Bjerkmann var fullt tilregnelig mentalt sett. Hun var ikke klinisk deprimert, men nedtrykt slik man blir ved alminnelig sorg, sa en av de to psykiatrisk sakkyndige i Sandsdalen-saken, Øivind Ekeberg, i retten i dag. Ekeberg er overlege i psykiatri ved Ullevål sykehus i Oslo.

Sterk personlighet

- Det er i grunnen bemerkelsesverdig at Bjerkmann ikke viste sterkere tegn på depresjon. Det vitner om en sterk personlighet, framholdt han i rettssaken mot den tidligere legen Christian Sandsdalen.

Sandsdalen er tiltalt for overlagt drap på bibliotekaren Bodil Bjerkmann etter at han ga henne en dødbringende dose morfin den 13. juni fjor. Ettersom kvinnen selv ønsket å dø, åpner tiltalen for nedsettelse av straffen.

Overlege Ekeberg understreket at han ikke tok stilling til hvorvidt det var riktig med bruk av eutanasi (barmhjertighetsdrap ) i den aktuelle saken.

Samme konklusjon

Jon Skarstein, som er overlege i psykiatri ved Radiumhospitalet, kom til samme konklusjon som Ekeberg i sin vurdering av tilregnelighetsspørsmålet. De to overlegene har gjort sine vurderinger på bakgrunn av dokumentasjon og video. De har aldri selv truffet Bjerkmann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer