NY NYHETSREDAKTØR: Stein Bjøntegård blir ny nyhetsredaktør i NRK. Her sammen med Dagsrevy-anker Nina Owing. Foto: NRK.
NY NYHETSREDAKTØR: Stein Bjøntegård blir ny nyhetsredaktør i NRK. Her sammen med Dagsrevy-anker Nina Owing. Foto: NRK.Vis mer

Bjøntegård tar over etter Gelius

Ansatt som ny nyhetsredaktør i NRK i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||- Jeg føler meg veldig trygg på at NRK nå har fått en svært god nyhetsredaktør, sier programdirektør Per Arne Kalbakk til Dagbladet.

På et allmøte i formiddag informerte han de ansatte i nyhetsavdelingen om at den nye nyhetsredaktøren heter Stein Bjøntegård (53).

Han kommer fra stillingen som redaksjonssjef for NRKs utenriksredaksjon og overtar nyhetsredaktørjobben etter Jon Gelius, som blir NRKs korrespondent i Washington.

- Det var mange gode søkere og vi satt til slutt igjen med to veldig sterke kandidater, en intern og en ekstern, sier Kalbakk.

Ikke offentligHan bekrefter at den eksterne søkeren, som altså ikke nådde helt opp, var den som fikk sin søknad unntatt offentlighet.

Det ble begrunnet med at søkeren har en framskutt lederposisjon i et konkurrerende mediehus.

- Det var et vanskelig valg mellom to veldig gode redaktøremner, men vi vurderte til slutt Stein Bjøntegård som den aller sterkeste, sier programdirektøren.

UtviklingHan legger vekt på Bjøntegårds lange fartstid og brede erfaring både som ansatt og leder i NRKs nyhetsavdeling.

- Samtidig har han et klart og tydelig utviklingsperspektiv. Han har lyst til å være med på å ta nyhetsavdelingen videre, sier Per Arne Kalbakk.

Ti søkereDet var i utgangspunktet ti søkere til stillingen som nyhetsredaktør i NRK, men en søknad ble trukket fordi den ikke kunne unntas offentlighet.

De sterkeste navnene på søkerlista var i tillegg til Bjøntegård, redaksjonssjef i NRKs samfunnsredaksjon Kyrre Nakkim (43), tidligere sjefredaktør i Dagsavisen Carsten Bleness (51), NRK-prosjektleder Olav Njaastad (51).