TATT AV RAS: Bjørg Heidi Åkerøy (43) er savnet, antatt omkommet etter raset på Jamtfjelltind søndag. I går var det samling med prest for barna, foreldrene og de ansatte i Tiøringen barnehage, der 43-åringen har jobbet siden oppstarten i 1989. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET
TATT AV RAS: Bjørg Heidi Åkerøy (43) er savnet, antatt omkommet etter raset på Jamtfjelltind søndag. I går var det samling med prest for barna, foreldrene og de ansatte i Tiøringen barnehage, der 43-åringen har jobbet siden oppstarten i 1989. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADETVis mer

- Bjørg kommer ikke tilbake

Barna i Tiøringen barnehage fikk tung beskjed.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| MOSJØEN (Dagbladet): - I går morges samlet vi barna, foreldrene og de ansatte til et møte med presten. Vi måtte forklare barna at Bjørg ikke kommer tilbake, forteller Vibeke Skarstein, daglig leder ved Tiøringen barnehage i Mosjøen, til Dagbladet.

Rasulykken utenfor byen på søndag har rammet sykehusbarnehagen hardt. Bjørg Heidi Åkerøy (43) har jobbet som assistent i Tiøringen siden starten i 1989. Nå er den 43-årige alenemoren savnet, antatt omkommet etter raset, som også har tatt livet av storesøster Tove Peggy Åkerøy (45) og etter alt å dømme lillesøster Therese Mari Åkerøy (29).

Barna tente telysPå ei hylle i barnehagens kjøkken står blomster ved siden av bildet av den populære barnehageassistenten. På kjøkkenbenken står en mengde telys og brenner.

- Alle barna fikk tenne et lys hver, forklarer Skarstein.

Tiøringen har bare fem ansatte. Nå er en av dem borte.

- Vi er som en liten familie her på jobben, alle kjenner hverandre veldig godt. Nå har vi lagt alle planer til side framover, forteller barnehagelederen, som samlet de gjenværende ansatte hjemme hos seg selv på mandag etter den triste beskjeden på 17. mai-morgenen.

Ikke funnetLetingen etter Bjørg og og Therese Mari er innstilt inntil videre på grunn av overhengende fare for nye ras på Jamtfjelltind, der de to søstrene og resten av turfølget på åtte ble tatt av et voldsomt snø- og jordras søndag. Storesøster Tove Peggy og venninna Berit Rugeldal (47) er funnet omkommet. De fire øvrige i følget overlevde - to er skadd og ligger på sykehus.

BARNA TENTE LYS: Som del av minnestunden fikk alle barna tenne et telys hver til minne om den populære barnehageassistenten. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET
BARNA TENTE LYS: Som del av minnestunden fikk alle barna tenne et telys hver til minne om den populære barnehageassistenten. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET Vis mer

- For oss er det verste at hun ikke er funnet; vi har et lite håp om at et under skal skje, men det begynner å bli mindre nå. Det er frustrerende at de ikke kan lete, men vi skjønner jo at det er farlig, sier barnehagelederen.

Hun forteller at Bjørgs friluftsinteresse var godt kjent.

- Hun pleide å gå i fjellet ofte sammen med Tove Peggy eller med en kollega. Bare for noen dager siden besteg hun et annet fjell i nærheten. Men vi var overhodet ikke forberedt på at en slik ulykke kunne skje.

Skarstein beskriver Bjørg som «et fantastisk menneske».

- Hun var veldig godt likt av både barn og voksne, var pliktoppfyllende og omtenksom, så bare muligheter, ikke problemer - hun hadde en betydelig del av æren for at Tiøringen er så populær som den er. Nå går tankene våre til familien hennes, først og fremst de to barna.

- Tunge dagerOgså de ansatte ved Call-IT i Mosjøen, som driver teksttelefontjeneste for døve og hørselshemmede, er preget av raset. Berit Rugeldal var en høyt verdsatt medarbeider ved sentralen i sentrum av Helgelands-byen.

SØRGER: Bjørgs sjef, Vibeke Skarstein har hatt ei tung tid siden hun mandag morgen fikk den triste beskjeden om at en av fem ansatte i Tiøringen var savnet og antatt omkommet. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET
SØRGER: Bjørgs sjef, Vibeke Skarstein har hatt ei tung tid siden hun mandag morgen fikk den triste beskjeden om at en av fem ansatte i Tiøringen var savnet og antatt omkommet. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET Vis mer

- Vi har mistet en veldig dyktig kollega. Berit har jobbet her siden 2001 og sto veldig høyt i kurs blant alle, forteller daglig leder Rita Granmo Karlsen til Dagbladet.

- Det er tunge dager her. Våre tanker går til familien hennes, sier Granmo Karlsen.

Både Berits bror og samboer var med på den skjebnesvangre turen til Jamtfjelltind, og begge jobber dessuten i Helgeland Sparebank. De kom fra ulykken med livet i behold.

En skredekspert fra Norges Geotekniske Institutt ankom Mosjøen seint i går. Han vil i dag granske leteområdet fra helikopter og avgjøre hvorvidt det er tilrådelig å sende letemannskaper inn igjen.

SAVNET I FJELLET: Sammen med søsteren Therese Mari (29) er Bjørg savnet i Jamtfjelltind, og det er uklart nå letingen kan gjenopptas. Foto: LUFTFORSVARETS REDNINGSTJENESTE/SCANPIX
SAVNET I FJELLET: Sammen med søsteren Therese Mari (29) er Bjørg savnet i Jamtfjelltind, og det er uklart nå letingen kan gjenopptas. Foto: LUFTFORSVARETS REDNINGSTJENESTE/SCANPIX Vis mer