Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kirkegårdsdrapet:

Bjørg Marie Skeisvoll Hereid (67) ble drept i Haugesund

Hun skulle legge ned blomster på familiens gravsted da hun ble angrepet.

DØDE: Bjørg Marie Skeisvoll Hereid ble drept i Haugesund. Foto: privat
DØDE: Bjørg Marie Skeisvoll Hereid ble drept i Haugesund. Foto: privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HAUGESUND/OSLO (Dagbladet): Tirsdag ettermiddag ble en kvinne i 60-åra angrepet av en mann på Vår Frelsers gravlund i Haugesund. Kvinnen døde seinere av skadene hun ble påført og mannen i 40-åra er siktet for drap.

Ei øks ble funnet på åstedet, men politiet har ikke bekreftet at dette er drapsvåpenet.

SISTE: Den drapssiktede mannen varetektsfengles i fire uker med med brev- og besøkskontroll.

I dag opplyser politiet at kvinnen var 67 år gamle Bjørg Marie Skeisvoll Hereid.

Hun var fra Karmøy, men bodde i Bærum. Der hadde hun jobbet som lærer i 40 år fram til hun pensjonerte seg for to måneder siden.

Bistandsadvokat Benedicte Storhaug opplyser til Dagbladet at hun hadde hus i Haugesund, og var der mye.

- Hun var på gravlunden tirsdag for å legge ned blomster på familiegravstedet. Hun hadde med seg hunden sin, og etterlater seg mann og to voksne barn. De er i dyp sorg og ønsker ro, sier Storhaug.

Bekrefter innbrudd

Politiet bekrefter i en pressemelding at den drapssiktede mannen førsøkte å bryte seg inn i et hus i nærheten av sitt eget hjem i forkant av drapet.

Noen timer før angrepet på gravlunden fikk politiet melding om at en mann skal ha forsøkt å bryte seg inn i en bolig med en øks. Nå konkluderer de med at det var den nå drapssiktede 48-åringen.

Politiet ønsker imidlertid ikke å kommentere hvordan mannen tok seg fra det ene stedet til gravlunden.

ADVOKAT: Erik Lea forsvarer mannen som er siktet for øksedrap i Haugesund. Video: Ralf Lofstad og Øistein Norum Monsen/Dagbladet. Vis mer

- Psykisk syk

Mannens forsvarer, Erik Lea, mener klienten hans er psykisk syk. Mannen skal i dag i fengslingsmøte. Politiet vil begjære mannen varetektsfengslet i fire uker.

Politiet har sendt anmodning til retten om å få oppnevnt sakkyndige for å foreta en rettspsykiatrisk undersøkelse av siktede.

- Han samtykker til fengsling, under forutsetningen at han blir overført til en psykiatrisk institusjon, sa Lea til Dagbladet onsdag.

Storhaug sier at de etterlatte har fått informasjon om at det skal skje en prejudisiell observasjon av siktede.

- De synes det er prematurt å ta stilling til om han har skyldevne før avdøde er begravet. Det er for tidlig å konkludere med det, er budskapet, sier hun.

DREPT: En mann i 40-åra er siktet for drap etter at en kvinne i 60-åra ble funnet livstruende skadd på en gravlund i Haugesund. Kvinnen ble i natt erklært død. Politiet holder pressekonferanse om siste nytt. Video: NRK Vis mer

Tidligere domfelt

Siktede ble avhørt onsdag, men politiet ønsker ikke å gå inn på hva han har forklart. Det er ikke planlagt nye avhør av mannen denne uka.

Torsdag vil politiet gjennomføre nye vitneavhør, samt fortsette med rundspørringer, taktiske og tekniske undersøkelser. De opplyser at det har kommet inn en rekke tips i saken.

Den drapssiktede mannen er domfelt en rekke ganger tidligere, blant annet for vold og drapstrusler.

I en dom Dagbladet har sett står det at mannen fikk sin første dom i 1986, da han var 15 år gammel. Han er blant annet dømt for trusler mot sin egen far, og for vold mot minst to kvinner.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!