Bjørgen-brødet forbudt

OL-utøvere kan bli disket hvis sponsorer bryter reklameforbud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Siden midnatt har det vært forbudt å selge brød med bilde av Marit Bjørgen på brødposen. Dersom din lokale baker fortsetter å pushe Bjørgen-brød når startskuddene går i Torino, kan Norges største gullhåp i ytterste konsekvens bli disket fra hele OL.

«Skibrødet» er fortsatt i butikkhyllene, men fra og med i morges uten Marit Bjørgens blide ansikt på posen. Din Baker-kjeden trykket i går nye brødposer der Bjørgen er byttet ut med ansiktet til en annen kvinne.

- Vi vet ikke hvem hun nye er, men vi vil i alle fall ikke risikere at Bjørgen blir disket. Bjørgen-posen er tilbake mandag 27. februar når avslutningsseremonien i Torino er slutt, sier baker Eddie Eidsvåg i Din Baker-kjeden til Dagbladet.no.

Sammenhengen er slik: Din Baker/Brødfakta er sponsor for skilandslaget, men ikke for Norges Olympiske Komite/Norges Idrettsforbund. Dermed må holde fingrene unna sine utøvere hele OL-perioden. Olympiske leker er unntakstilstand i den kommersielle verden. Den internasjonale olympiske komite (IOC) har alle 10 fingre på rattet.

Stavanger Lufthavn på Sola var \'pepret\' av reklameplakater i formiddag av Roar Ljøkelsøy og de andre hopperne, som blir ønsket lykke til i Torino av hopplandslagets sponsorer - blant dem VG. Dette er forbudt reklame.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer