Bjørgen-brødet forbudt

OL-utøvere kan bli disket hvis sponsorer bryter reklameforbud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Siden midnatt har det vært forbudt å selge brød med bilde av Marit Bjørgen på brødposen. Dersom din lokale baker fortsetter å pushe Bjørgen-brød når startskuddene går i Torino, kan Norges største gullhåp i ytterste konsekvens bli disket fra hele OL.

«Skibrødet» er fortsatt i butikkhyllene, men fra og med i morges uten Marit Bjørgens blide ansikt på posen. Din Baker-kjeden trykket i går nye brødposer der Bjørgen er byttet ut med ansiktet til en annen kvinne.

- Vi vet ikke hvem hun nye er, men vi vil i alle fall ikke risikere at Bjørgen blir disket. Bjørgen-posen er tilbake mandag 27. februar når avslutningsseremonien i Torino er slutt, sier baker Eddie Eidsvåg i Din Baker-kjeden til Dagbladet.no.

Sammenhengen er slik: Din Baker/Brødfakta er sponsor for skilandslaget, men ikke for Norges Olympiske Komite/Norges Idrettsforbund. Dermed må holde fingrene unna sine utøvere hele OL-perioden. Olympiske leker er unntakstilstand i den kommersielle verden. Den internasjonale olympiske komite (IOC) har alle 10 fingre på rattet.

Stavanger Lufthavn på Sola var \'pepret\' av reklameplakater i formiddag av Roar Ljøkelsøy og de andre hopperne, som blir ønsket lykke til i Torino av hopplandslagets sponsorer - blant dem VG. Dette er forbudt reklame.

Bare sponsorene til IOC og NIF/NOK har lov å bruke norske utøvere i reklame under den to uker lange unntakstilstanden i Torino:

NIF/NOKs samarbeidspartnere/sponsorer:

Adecco

 FORBUDT BRØD: Krise for Marit Bjørgen om brødet selges i denne posen under OL. Foto: Dagbladet.no.
FORBUDT BRØD: Krise for Marit Bjørgen om brødet selges i denne posen under OL. Foto: Dagbladet.no. Vis mer

Adidas

Dagbladet

If

Nordea

Norsk Tipping

SAS

P4

Telenor

Tine

Gresvig

Clear Channel

IOCs TOP-sponsorer:

Coca Cola

McDonald\'s

Samsung

Kodak

Panasonic

VISA

General Electric

OMEGA

Manulife

Lenovo

Atos Origin

Johnson & Johnson

Og OL-utøverne selv må være strippet for all reklame på klær og drakter til OL-ilden er slukekt hvis de vil beholde medaljene.

SLIK: Kan Marit Bjørgen kle seg under OL.
IKKE SLIK: Alle disse reklamene må Marit kvitte seg med.