Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bjørk puster ut etter bombetrussel

Dagbladet drakk te med Bjørk LONDON (Dagbladet): Björk (30) har lagt brevbomben og bruddet med artisten Goldie bak seg. Nå er hun ferdig med remix-albumet «Telegram», som kommer om en måned. Dagbladet hørte plata og møtte Björk, som eneste norske avis, over en kopp te i Soho i går ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjokket over å være målet for en sinnssyk bombeterrorist har lagt seg. Hun har kommet over den dramatiske hendelsen, takket være venner og familie.

- Det virker helt utrolig å ha vært målet for en terrorist. Hva har jeg gjort som fikk ham til å ville ta livet mitt, sier den skinnsvartkledde, vevre skikkelsen ved siden av meg.

Bombe i bok

Det var en tilfeldighet at ikke Björk ble bombeoffer tidligere i høst. En gal mann i USA lagde en bombe i form av en bok som skulle sprute ut svovelsyre når den ble åpnet. Bomben ble sendt til Björk i London.

Men før han overlot den livsfarlige pakken til postvesenet, videofilmet han innholdet og navnet på mottakeren. Deretter tok han sitt eget liv med en haglladning.

En uke seinere varslet naboene til bombemannen politiet, fordi det luktet mistenkelig fra leiligheten. Politiet kom over videoen, og varslet Scotland Yard. Det britiske politiet fant «bokbomben» på et postkontor i London, og fikk detonert den.

Er lykkelig

Scotland Yard valgte å gi den populære popartisten politibeskyttelse i en periode. Siden gjerningsmannen er død, er nå det døgnlige vaktholdet over henne opphørt.

- Nå er jeg bare lykkelig. Tenker ikke på det lenger. Er bare glad over å kunne utnytte den musikalske friheten jeg har. «Telegram» er resultatet av det, sier Björk.

Samarbeidet mellom jungle- og triphop-artisten Goldie i fjor resulterte i et vennskap som gikk over i et kjæresteforhold. Men nå er også det over.

- Det er bare sånt som skjer, sier hun.

Kaker og cappuccino

Björk flyttet til London for fire år siden, og debuterte med soloalbumet «Debut» - en utgivelse som har passert tre millioner solgte. I fjor kom «Post», et solid album som likevel manglet litt av debutens magi. Men det er ikke av misnøye over «Post» at hun nå gir ut et remix-album med utgangspunkt i det samme albumet.

- Alt løsnet for meg da jeg kom til London. Inntrykkene og samarbeidspartnerne ble så mange. «Debut» ble resultatet av mange års ideer, mens «Post» ble til i løpet av to år. Jeg er fornøyd med «Post». Men allerede da jeg skrev låtene, tenkte jeg på hvordan de ville låte i remixet utgave, sier Björk mens hun dypper kaker i cappuccino og slikker fingrene.

Geriljaversjoner

Etter å ha hørt «Telegram», kan neppe hun eller plateselskapet beskyldes for å gi ut dette for pengenes skyld. Albumet inneholder ikke en eneste radiolåt. Det er langt mer ekskluderende enn opphavet, med skarpskåren tekno og geriljaversjoner av søte og underfundige Björk-låter.

- Jeg har samarbeidet med ti musikere/remixere, blant annet Deodato, Graham Massey og Brodsky Quartet. Resultatet var 60 remiksede versjoner, ti er med på albumet. Jeg ville ha det moro; utgangspunktet var «let's fuck it up together». Og det gjorde vi.

TE OG KAKER: Björk inviterte Dagbladets Anders Grønneberg på te & kaker og gjennomlytting av ny plate i Soho House i går ettermiddag.