Bjørn Dæhlie på oljejakt i Uganda

Miljøorganisasjoner frykter rasering av afrikanske naturreservater.

BEKREFTER: - Jeg kan bekrefte at jeg er en mindre investor, sier den tidligere skistjerna Bjørn Dæhlie om eierskapet sitt i oljefirmaet Petrica Energy. Her er han hjemme på Holter sammen med hundene.Foto: JACQUES HVISTENDAHL / DAGBLADET
BEKREFTER: - Jeg kan bekrefte at jeg er en mindre investor, sier den tidligere skistjerna Bjørn Dæhlie om eierskapet sitt i oljefirmaet Petrica Energy. Her er han hjemme på Holter sammen med hundene.Foto: JACQUES HVISTENDAHL / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nordmenn ligger godt an i startgropa, når president Yoweri Musewenis drøm om å gjøre Uganda til en oljenasjon nå rykker nærmere.

På den nylig offentliggjorde lista over selskaper som er kvalifisert til å søke om seks blokker, står det ukjente selskapet Petrica Energy.

Gjennom dette selskapet håper den tidligere skistjerna Bjørn Dæhlie å få sin del av det som kan bli et oljeeventyr.

- Jeg kan bekrefte at jeg er en mindre investor, sier Dæhlie til Dagbladet, på ei dårlig mobillinje fra en skog i Sverige.

- Snakk med Sverre! Utlysningen av blokkene skaper bekymring hos miljøorganisjoner, deriblant Global Witness, fordi de ligger i eller ved vernede områder. Ikke minst advares det mot boring i eller ved Lake Edward, fordi Afrikas eldste, UNESCO-vernede nasjonalpark Virunga ligger på Kongo-siden av innsjøen.

Når Dagbladet spør ham om denne siden av saken, henviser Dæhlie til styreleder og medeier i Petrica Energy, Sverre Skogen.

- Det er veldig spennende om vi får noen av de blokkene som er utlyst. Og hvis vi finner noe, kan vi gå til dem som kan bidra med kapital, sier Sverre Skogen, som er broren til NHO-sjef Kristin Skogen Lund.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer