Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bjørn Dæhlies hytte på Hafjell brant ned: - Det var en forferdelig opplevelse

- Dæhlie forlot brannstedet i en privatbil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skistjernen Bjørn Dæhlie er uskadd etter at hytta hans i Hafjell natt til lørdag ble totalskadd i brann.

- Det var en forferdelig opplevelse. Jeg er veldig glad for at ingen ble skadd, sier Bjørn Dæhlie til NTB lørdag morgen. Han hadde ingen ytterligere kommentarer til saken.

Dæhlie, kona og parets hunder skal ha kommet seg etter omstendighetene bra fra branndramaet.

- Det var to personer inne i hytta, men de har kommet seg ut. Ingen ble skadd, sier operasjonsleder Geir Stavheim til NTB.

NTBs fotograf på stedet opplyser at Dæhlie forlot brannstedet i en privatbil.

I ruiner Brannvesenet varslet politiet om den kraftige pipebrannen klokka 22.08, og ved midnatt hadde brannvesenet store problemer med å få kontroll over flammene på den store hytta.

Hytta har flere avdelinger, og det var i den søndre delen at brannen startet. Etter hvert tok flammene overhånd også i resten av hytta, og i 1-tiden hadde hytta nærmest brent ned til grunnen.

- Hytta vil antakelig brenne bortimot helt ned. Det har vært et vanskelig slukkingsarbeid. Det brant i taket, og det ble også hull i taket, men brannmannskapene klarte ikke å slukke brannen, sier Stavheim.

Starter etterforskning Verken Dæhlie eller kona hans var avhørt om brannen lørdag morgen, men politiet vil trolig starte etterforskning, men det vil neppe skje før mandag, ifølge Stavheim. Han poengterer at politi og brannvesen allerede har en god del kunnskap om brannen.

- Politiet var tidlig på stedet og kunne følge utviklingen av brannen fra et tidlig stadium. Det er ikke sikkert det er så mye igjen å etterforske, påpeker han.

Alt tyder på at brannen startet som en pipebrann og spredte seg derfra.

Det vil uansett være for varmt på branntomta i helga til at kriminalteknikere kan gå i gang med sine undersøkelser.

BRANT NED: En hytte på Hafjell tilhørende Bjørn Dæhlie ble totalskadd i en brann natt til lørdag. Foto: Håvard Hofstad Ruud
BRANT NED: En hytte på Hafjell tilhørende Bjørn Dæhlie ble totalskadd i en brann natt til lørdag. Foto: Håvard Hofstad Ruud Vis mer

Operasjonslederen forteller at det er flere hytter i nærheten, men at det ikke var fare for spredning.

- Vi har imidlertid snakket med naboer om at de bør lukke vinduer for ikke å få røyk inn i hyttene, sier operasjonslederen.

Hunder Stavheim forteller at det var noen hunder igjen i hytta, som brannvesenet hentet ut.

- En nabo som tok seg inn i hytta for å hente hundene, har fått i seg noe røyk og er sjekket av helsevesenet, sier Stavheim.

Bjørn Dæhlie arrangerte i juni 2012 festmiddag på den luksuriøse hytta. Gudbrandsdølen Dagningen skrev den gang at presidenten i Den internasjonale olympiske komité, Jaques Rogge, var blant gjestene.

Det samme var IOK-medlem Gerhard Heiberg, generalsekretæren i Norges idrettsforbund, Inge Andersen og den tidligere toppalpinisten Kjetil André Aamodt.

(NTB)

I BRANN: Brannvesenet jobber med å slukke en hyttebrann i Lunnstadbrinken i Hafjell fredag kveld.
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
I BRANN: Brannvesenet jobber med å slukke en hyttebrann i Lunnstadbrinken i Hafjell fredag kveld. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media