Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bjørn drepte 50 sauer i Troms

Bønder i Bardu i Indre Troms mistet natt til torsdag nærmere 50 sauer på grunn av angrep fra en bjørn i området.

BARDU: Bønder i Bardu i Indre Troms mistet natt til torsdag nærmere 50 sauer på grunn av angrep fra en bjørn i området. Foto: Berit Roald / NTB scanpix/illustrasjonsbilde
BARDU: Bønder i Bardu i Indre Troms mistet natt til torsdag nærmere 50 sauer på grunn av angrep fra en bjørn i området. Foto: Berit Roald / NTB scanpix/illustrasjonsbilde Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et skadefellingslag har vært ute for å skyte bjørnen, men uten resultat hittil.

- Jeg tror ikke de klarer å ta bjørnen, i hvert fall ikke nå som det er blitt så grønt og frodig i området. Det er ikke så mye de kan gjøre. Det må kraftigere lut til, sier sauebonde Laila Myrhaug til NRK.

Hun mistet selv ti sauer natt til torsdag.

Ordfører i Bardu, Toralf Heimdal, sier at bjørnen må skytes så fort som mulig. Kommunen har søkt Miljødirektoratet om å få bruke forsvarets Bell-helikoptre for å finne slagbjørnen.

- Vi har fått som svar at det er helt uaktuelt, selv om 339-skvadronen er positiv til å hjelpe til, sier ordføreren, som nå ber landbruksministeren om å gripe inn.

- Vi gjør alt vi kan for å få en løsning på dette. Men det virker som at viljen til å bekjempe rovdyr stopper når vi nærmer oss bynære strøk, mener ordføreren.