Bjørn drepte bjørn

Ei radiomerket binne ble drept av en annen bjørn i Trysils grensetrakter i sommer. Så langt man vet, har ikke dette skjedd i Norge i nyere tid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bjørne-drapet fant sted langt inn mot Sverige, ved Fuglefjellet, som er grensefjell mot vår nabo i øst. Forskerne vet ikke hvordan den vesle binna ble drept, men det levnes ingen tvil om at det er en annen, større bjørn som står bak «ugjerningen».

Enestående

I Norge er dette ganske enestående. I andre land, som har større populasjoner av bjørn, blir om lag fem prosent av bjørnene tatt av dage av sine egne.
- I dette tilfellet er det to muligheter. Enten er den unge binna blitt drept av en hannbjørn i brunst, eller så er hun tatt av dage av en konkurrerende binne, sier Jon Swenson, leder av bjørneprosjektet i Norge. Han betegner dette som sesongens mest oppsiktsvekkende bjørnehistorie så langt.

Feil sted

Dette- vårt eneste «naturlige» bjørnedrap så langt i år- er det eneste som ikke er omtalt i mediene.
Den «norske» binna som måtte bøte med livet på denne måten, var selv ikke kjønnsmoden. Likevel kan den ha havnet i basketak ved at den har vært på feil sted til gal tid. Binna veide knapt 30 kg.