Bjørn drepte to sopplukkere

Fem andre ble alvorlig skadd da bjørnen gikk til angrep i Romania.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Bjørneangrepet skjedde i morgentimene i dag i byen Brasov i den rumenske regionen Transylvania.

Ofrene var ute på sopptur i en skog i utkanten av byen da en stor brunbjørn gikk til angrep. To av sopplukkerne døde, mens fem andre i følget ble alvorlig skadd, melder AP.

De overlevende klarte å tilkalle hjelp. Ifølge den rumenske politiinspektøren Nicu Edmond skal bjørnen også ha gått til angrep på en ambulanse som kom til stedet. Like etter løp det store dyret inn i skogen igjen.

Kirurgen Nicolae Buvnariu ved byens kommunale sykehus sier ifølge AP at tilstanden til flere av de overlevende er kritisk.

Brasovs borgermester George Scripcaru har beordret alle tilgjengelige politifolk inn i skogen for å jakte ned slagbjørnen. Også lokale jegere og mannskap fra byens viltnemd deltar i jakten.

Scripcaru har bedt dem «gjøre hva som helst» for å stoppe bjørnen, og han oppfordrer byens 300 000 innbyggere til å holde seg innendørs inntil bjørnen er fanget eller drept.

Romania har en stor bjørnestamme, og det det er ikke uvanlig at dyr kommer inn i Brasov. Byen er omkranset av skogsområder, som strekker seg opp til fjellrekka Karpatene. Det er imidlertid svært sjeldent at bjørner går til angrep på mennesker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer