BJØRN SKUTT: Statens Naturoppsyn melder om en voksen hannbjørn som skal være skutt i Hattfjelldal. Bjørnen på bildet ble skutt i Rendalen i 2006. Foto: Lars Gangås, Statens naturoppsyn / SCANPIX
BJØRN SKUTT: Statens Naturoppsyn melder om en voksen hannbjørn som skal være skutt i Hattfjelldal. Bjørnen på bildet ble skutt i Rendalen i 2006. Foto: Lars Gangås, Statens naturoppsyn / SCANPIXVis mer

Bjørn felt i Hattfjelldal

Mandag formiddag ble det gitt fellingstillatelse. Noen timer senere var bjørnen skutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statens Naturoppsyn (SNO) felte mandag kveld en voksen hannbjørn i Hattfjelldal kommune på Helgeland i Nordland.

Direktoratet for naturforvaltning (DN) fattet vedtak om fellingen mandag formiddag etter at det var bekreftet ferske spor fra bjørn i området. Noen timer senere ble bjørnen felt for å hindre skade på sau i den kommende beitesesongen.

De siste ti åra er det ifølge direktoratet registrert store årvisse skader på sau forårsaket av bjørn i nettopp Hattfjelldal. Kommunen er prioritert for beitedyr av den regionale rovviltnemnda og var et av områdene som DN vurderte for ekstraordinære uttak etter endt lisensfelling i høst.

Fellingen er en direkte oppfølging av Stortingets rovviltforlik som ble inngått i fjor sommer. Forliket gir rom for at det i enkelttilfeller skal være tillatt med ekstraordinær felling av bjørn etter at lisensfellingsperioden er over, dersom perioden ikke har gitt det direktoratet betegner som tilfredsstillende uttelling.

(NTB)