Bjørn felt i Hattfjelldal

Mandag formiddag ble det gitt fellingstillatelse. Noen timer senere var bjørnen skutt.

BJØRN SKUTT: Statens Naturoppsyn melder om en voksen hannbjørn som skal være skutt i Hattfjelldal. Bjørnen på bildet ble skutt i Rendalen i 2006. Foto: Lars Gangås, Statens naturoppsyn / SCANPIX
BJØRN SKUTT: Statens Naturoppsyn melder om en voksen hannbjørn som skal være skutt i Hattfjelldal. Bjørnen på bildet ble skutt i Rendalen i 2006. Foto: Lars Gangås, Statens naturoppsyn / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statens Naturoppsyn (SNO) felte mandag kveld en voksen hannbjørn i Hattfjelldal kommune på Helgeland i Nordland.

Direktoratet for naturforvaltning (DN) fattet vedtak om fellingen mandag formiddag etter at det var bekreftet ferske spor fra bjørn i området. Noen timer senere ble bjørnen felt for å hindre skade på sau i den kommende beitesesongen.

De siste ti åra er det ifølge direktoratet registrert store årvisse skader på sau forårsaket av bjørn i nettopp Hattfjelldal. Kommunen er prioritert for beitedyr av den regionale rovviltnemnda og var et av områdene som DN vurderte for ekstraordinære uttak etter endt lisensfelling i høst.

Fellingen er en direkte oppfølging av Stortingets rovviltforlik som ble inngått i fjor sommer. Forliket gir rom for at det i enkelttilfeller skal være tillatt med ekstraordinær felling av bjørn etter at lisensfellingsperioden er over, dersom perioden ikke har gitt det direktoratet betegner som tilfredsstillende uttelling.

(NTB)