Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bjørn Halvard vant Monopol-VM

Spilte om ekte penger!

JUBLER: Norske Bjørn Halvard Knappskog (19) gikk helt til topps i Monopol-VM. Foto: Privat
JUBLER: Norske Bjørn Halvard Knappskog (19) gikk helt til topps i Monopol-VM. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Asker-gutten Bjørn Halvard Knappskog forsvarer Norges ære i verdensmesterskapet i Monopol, og vant i kveld hele mesterskapet, melder AP.
Han vant etter at konkurrenten Geoff Christopher ikke kunne betale leie da han havnet på Pasific Avenue og North Caroline Avenue.

19-åringen kjempet seg fram til finalen i mesterskapet som holdes i gamblinghovedstaden Las Vegas.

- Finalen var mitt beste spill under turneringen. Det var gøy bare å få være med, sier Knappskog til mesterskapets hjemmeside.

Fra å ha vært 41 nasjonale mestere, er de nå bare fire igjen, og én av dem er norsk.
- Det er helt fantastisk, jeg spolte på bord med Tyskland og Australia, begge to ganger nasjonale mestere og Spania regjerende mester, så jeg trodde det skulle bli vanskelig, men nå er det fire av oss i et siste spill, sier Knappskog.

Vant NM
Etter å ha vunnet NM på Aker brygge i mars, har Knappskog fått muligheten til å kjempe om de store pengene. Han vant gratis tur til Las Vegas, og etter å kvalifisert seg fra innledende heat, spilte han i kveld semifinale. Da møttes de siste 16 i tre runder på 75 minutter.  Og nordmannen kom seg gjennom nåløyet. Nå er han klar for finale.

- Det er veldig mye større her borte, med store scener og mye styr, sier 19-åringen til Dagbladet.

VM i Monopol har vært holdt siden 1973. Skulle den norske tenåringen vinne, vil han kunne kalle seg verdensmester i fire år. Den regjerende VM-kongen er spanske Antonio Zafra.

Ekte penger
Han kom seg til semifinalen etter en ifølge ham selv noe skuffende innsats i går, men er nå klar for å gå helt til topps.

- Vi spiller om like mye ekte penger, som det er lekepenger i et Monopol-spill, sier Knappskog.

Det vil si 20 580 dollar. Over hundre tusen norske kroner.
- Det ville gjort seg bra med den gevinsten, sier han.

Trent mye
Han forteller at han alltid har likt å spille det tradisjonsrike brettspillet.
- Jeg har spilt en del gjennom tidene, men det har blitt spesielt etter at jeg vant NM.

Kampen er tøff. Nordmannen trekker fram den australske mesteren som den største favoritten.

- Han har vunnet det australske mesterskapet to ganger, så han blir nok den farligste, sier Knappskog.

Forhandlinger

- Er Monopol et ferdighetsspill, eller er det mye flaks?
- Det var nok litt flaks at det var akkurat jeg som vant NM, men du vinner ikke VM på bare flaks, du må være ganske god til å forhandle også.

Knappskog har strategien klar:

- I starten kjøper jeg alt jeg kommer over, til jeg ikke har mer penger. Så ser jeg hva andre har og trenger, og hva jeg selv sitter på, og begynner å forhandle. Når jeg tre i en farge, pantsetter jeg tomtene rett foran og bygger hus og hoteller.

INTENS KONKURRANSE:  Leon Hechtman fra Australia (t.v.), Bjørn Halvard Knappskog fra Norge og finske Mikael Salin spilte første runde i årets Monopol-VM i Caesar's Palace i Las Vegas, Nevada. 41 spillere fra hele verden konkurrerer mot hverandre. FOTO: SCANPIX
INTENS KONKURRANSE: Leon Hechtman fra Australia (t.v.), Bjørn Halvard Knappskog fra Norge og finske Mikael Salin spilte første runde i årets Monopol-VM i Caesar's Palace i Las Vegas, Nevada. 41 spillere fra hele verden konkurrerer mot hverandre. FOTO: SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling