Bjørn Inge Mo (54) er død

Fylkesrådsleder i Troms og Finnmark, Bjørn Inge Mo, døde brått natt til søndag. Det opplyser Troms og Finnmark fylkeskommune i en pressemelding.

DØDE: Fylkesrådsleder i Troms og Finnmark Bjørn Inge Mo, døde brått natt til søndag. Han ble 54 år. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
DØDE: Fylkesrådsleder i Troms og Finnmark Bjørn Inge Mo, døde brått natt til søndag. Han ble 54 år. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fylkesrådsleder i Troms og Finnmark, Bjørn Inge Mo, døde brått natt til søndag.

- Det var med sjokk vi mottok det triste budskapet om Bjørn Inge Mos bortgang. Troms og Finnmark har mistet en markant politisk leder. Våre tanker går til Bjørn Inge Mo sin familie, skriver fylkesordfører Tarjei Jensen Bech, fylkesrådets nestleder Ronald Wærnes og leder i Troms Arbeiderparti, Nils Ole Foshaug, i en felles uttalelse.

- Stor sorg

Statsminister Jonas Gahr Støre kommenterer dødsfallet i en melding på sin Facebook-side.

- Det er med stor sorg vi har mottatt budskapet om at Bjørn Inge Mo er død. Bjørn Inge var en nær partikamerat og en politisk bauta fra nord, som vil bli dypt savnet i hele landet, i Arbeiderpartiet og på tvers av partiskillene, skriver Støre.

Støre beskriver Mo som en kamerat, som har satt spor.

- Lojal, ærlig og oppmerksom. En jeg alltid kunne ringe for å få gode råd og klare tilbakemeldinger; en raus, varm og klok venn som jeg kommer til å savne.

KAMERAT: - I politikken møter vi mange ulike mennesker som alle setter spor, hver på sin måte. For meg ble Bjørn Inge en kamerat i ordets fineste forstand, skriver statsminister Jonas Gahr Støre i et innlegg på Facebook etter Mos bortgang. Foto: Javad Parsa / NTB
KAMERAT: - I politikken møter vi mange ulike mennesker som alle setter spor, hver på sin måte. For meg ble Bjørn Inge en kamerat i ordets fineste forstand, skriver statsminister Jonas Gahr Støre i et innlegg på Facebook etter Mos bortgang. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer

- Stødigheten selv

Bjørn Inge Mo ble født 16. mars 1968. Han var ordfører i Kåfjord kommune fra 2003 til 2015. Han var leder av Troms Arbeiderparti, og satt i sentralstyret i Arbeiderpartiet.

Fra 2017 var han i tillegg innvalgt på Sametinget, fra valgkrets Gáisi.

- Uansett rolle var han stødigheten selv; samlende, handlekraftig og reflektert. Da han sa ja til å bli fylkesrådsleder i en krevende situasjon med tvangssammenslåing av Troms og Finnmark, viste han fra første stund at han var rett person til oppgaven. Han bygget bruer og var en politiker folk hadde tillit til og respekt for, skriver statsministeren.

Hele Arbeiderpartiet sørger i dag over Bjørn Inge Mos bortgang, skriver Støre.

- Våre tanker går til familien og hans nærmeste.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer