Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bjørn jagde mann opp på hyttetak

Måtte hentes av SeaKing-helikopter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 00.55 i natt fikk operasjonsleder Lars Kristian Evensen ved Nordre Buskerud politidistrikt en telefon litt utenom det vanlige.

Det var en mann som hadde vært ute og fisket i Uvdal. Plutselig hørte han rasling i buskene og da han snudde seg så han rett i øya på en stor brunbjørn.

- Han fikk raska med seg fangsten og fiskestanga og kom seg opp på taket på en hytte som var like ved. Han var ganske skjelven i stemmen da han ringte, forteller Evensen til Dagbladet.

Hentet med helikopter Mannen, som er i 40-åra, opplevde situasjonen som veldig skremmende, og bjørnen ville ikke gå noen steder.

Politiet ville heller ikke komme for nærme innpå bjørnen, så det hele endte med at et SeaKing-helikopter fra Rygge kom for å hente mannen rundt klokka 04 i natt.

- Bjørnen var sliten og sint og gikk ikke vekk fra hytta før den ble skremt bort av helikopteret, sier Cecilie Øversveen, redningsleder i Hovedredningssentralen Sør-Norge.

- Fikk ferten av fisk - De firte seg ned, hentet ham og satte ham ned på bakken igjen et stykke unna, sier Evensen.

Mannen fikk en rutinemessig helsesjekk, men alt var i den skjønneste orden og mannen ble kjørt tilbake til sin egen hytte. Til og med fiskefangsten hadde hatt med seg hele veien.

- Den fisken smaker nok godt senere i dag vil jeg tro, humrer Evensen som tror bjørnen kom så nærme nettopp fordi den fikk ferten av fisk.