INTERESSE: Bjørn Kjos sier at Ryanair har vist interesse for å kjøpe flyselskapet. Foto: NTB scanpix
INTERESSE: Bjørn Kjos sier at Ryanair har vist interesse for å kjøpe flyselskapet. Foto: NTB scanpixVis mer

Bjørn Kjos: - Ryanair har vist interesse for å kjøpe Norwegian

Norwegian-sjefen har gitt styret beskjed om konkurrentens interesse.

- Jeg kan bekrefte at Ryanair har vist interesse for Norwegian, sier konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian i et intervju med Reuters. Det skriver Reuters.

Norwegian-aksjen skjøt kraftig fart på børsen, og steg med mer enn seks prosent etter at nyheten sprakk torsdag.

Ifølge Reuters har Kjos allerede tatt opp saken med styret. Reuters skriver også at Ryanair i fjor gjorde et forsøk på å kjøpe 20 prosent av selskapet.

Har spådd konkurs

Så sent som mandag gikk Ryanair-sjef Michael O'Leary nok en gang høyt ut og varslet at han tror Norwegian kommer til å gå konkurs i nær framtid, som følge av den voldsomme økningen i drivstoffpriser.

I et intervju med CNBC sier O'Leary at han tar for gitt at flere av hans europeiske rivaler kommer til å gå konkurs i løpet av kommende vinter, som følge av de økte oljeprisene. På direkte spørsmål fra programlederen om hvorvidt han tror Norwegian vil gå konkurs, sier O'Leary:

- Ja. Hvis de ikke klarte å tjene penger når oljeprisen var 40 dollar fatet, som i fjor, så er det uunngåelig (med konkurs, red.anm.) når olja nå koster 80 dollar fatet.

O'Learys uttalelse blir møtt av et skuldertrekk hos Norwegian, som mener Ryanair-sjefen «er sur fordi flere hundre av hans piloter har gått til Norwegian».