<strong>BEKLAGER:</strong> Norwegian-sjef Bjørn Kjos beklager overfor sine passasjerer etter problemene i starten av denne uka. Foto: Dagbladet
BEKLAGER: Norwegian-sjef Bjørn Kjos beklager overfor sine passasjerer etter problemene i starten av denne uka. Foto: Dagbladet Vis mer

Norwegian-topp Bjørn Kjos:

Bjørn Kjos beklager: - Viktigste er å få passasjerene fram

Bjørn Kjos i Norwegian beklager til «Kjos-faste» passasjerer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Til avisa Dagens Næringsliv snakker Norwegian-sjef Bjørn Kjos for første gang om alle kanselleringene som rammet flere hundre passasjerer i starten av uka den siste tiden.

- Det er alltid beklagelig når passasjerer rammes av uforutsette problemer som dette, og det liker jeg særdeles dårlig. Vi planlegger alltid for at uforutsette ting kan skje. Denne gang ble vi rammet av flere problemer samtidig. Det viktigste er å få passasjerene fram, sier Kjos til DN.

Hevder han gjemmer seg

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med Bjørn Kjos en rekke ganger de siste dagene. Eksperter mener overfor Dagbladet at Norwegians øverste ansvarlige burde stilt opp og møtt passasjerene som har fått føle problemene på kroppen. Rektor Trond Blindheim ved Høyskolen Kristiania hevder Kjos bevisst har unngått mediene og offentligheten.

- Han har gjemt seg. Kjos vil bare vise seg fram når det er gode nyheter, hevder han.

Dette avviste pressestaben i Norwegian overfor Dagbladet i går.

- Han forsøker ikke å unnvike media, og det stemmer ikke at han gjemmer seg. Han har vært vår talsperson når vi har hatt utfordringer tidligere, men akkurat nå har han ikke anledning til det - og da har vi en kommunikasjonsavdeling som svarer på spørsmål i stedet. I tillegg er det andre fra toppledelsen som snakker med journalister, sier presseansvarlig Charlotte H. Jacobsson i Norwegian.

- Når vil Bjørn Kjos være tilgjengelig for intervjuer knyttet til de siste dagenes kritikk?

- Det vet jeg ikke.

Angrer ikke

Kjos har vært på jobbreise i USA de siste dagene.

Toppsjefen sier til DN at det ikke var feil av dem å gå direkte til pilotene med et tilbud om dobbel overtidsbetaling til pilotene som ville jobbe ekstra på en fridag etter at fagforeningen Norwegian pilot union (NPU) avslo tilbudet.

- Det var et akutt behov, sier han til avisa.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer