Bjørn Kjos i ny bok: - Norwegian-ansatte gikk inn for å ødelegge sin egen arbeidsplass

Bjørn Kjos lanserer selvbiografi.

LANSERING:  Aschehoug slapp Norwegian-sjef Bjørn Kjos´ nye bok "Høyt og lavt" tirsdag. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
LANSERING: Aschehoug slapp Norwegian-sjef Bjørn Kjos´ nye bok "Høyt og lavt" tirsdag. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag lanserer Norwegian-gründeren Bjørn Kjos sin selvbiografi, «Høyt og lavt». Boka, som har blitt utsatt flere ganger, har blitt omtalt av Kjos selv som en avslørende biografi med mye spennende og overraskende som folk ikke vet.

- Dette er min personlige histore, om hvordan jeg har opplevd det. Norwegian er ikke noe oneman-show, og jeg ville ikke klart dette uten alle de flinke folka. Men noen vil nok ha en annen oppfatning av historien, sier Kjos.

I 1993 starter flyselskapet Norwegian flyginger med Fokker 50 på den norske vestkysten i samarbeid med Braathens S.A.F.E. Tjue år seinere var Norwegian Nordens nest største flyselskap, og i 2014 transporterte de 24 millioner mennesker. Bjørn Kjos var med fra starten. Siden 2002 har han vært administrerende direktør.

- Vi har kjempet en kamp for å overleve. Vi har mange tøffe og flinke konkurrenter, sier Kjos.

I boka skriver Kjos om konkurransen med SAS og om Nowegian-ansatte som ønsket å sabotere selskapet. Han kommer også inn på streiken som rammet selskapet i vinter, og om ulojalle ansatte som prøvde å stanse langdistansesatsningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer