Bjørn Kjos i ny bok: - Norwegian-ansatte gikk inn for å ødelegge sin egen arbeidsplass

Bjørn Kjos lanserer selvbiografi.

LANSERING:  Aschehoug slapp Norwegian-sjef Bjørn Kjos´ nye bok "Høyt og lavt" tirsdag. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
LANSERING: Aschehoug slapp Norwegian-sjef Bjørn Kjos´ nye bok "Høyt og lavt" tirsdag. Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag lanserer Norwegian-gründeren Bjørn Kjos sin selvbiografi, «Høyt og lavt». Boka, som har blitt utsatt flere ganger, har blitt omtalt av Kjos selv som en avslørende biografi med mye spennende og overraskende som folk ikke vet.

- Dette er min personlige histore, om hvordan jeg har opplevd det. Norwegian er ikke noe oneman-show, og jeg ville ikke klart dette uten alle de flinke folka. Men noen vil nok ha en annen oppfatning av historien, sier Kjos.

I 1993 starter flyselskapet Norwegian flyginger med Fokker 50 på den norske vestkysten i samarbeid med Braathens S.A.F.E. Tjue år seinere var Norwegian Nordens nest største flyselskap, og i 2014 transporterte de 24 millioner mennesker. Bjørn Kjos var med fra starten. Siden 2002 har han vært administrerende direktør.

- Vi har kjempet en kamp for å overleve. Vi har mange tøffe og flinke konkurrenter, sier Kjos.

I boka skriver Kjos om konkurransen med SAS og om Nowegian-ansatte som ønsket å sabotere selskapet. Han kommer også inn på streiken som rammet selskapet i vinter, og om ulojalle ansatte som prøvde å stanse langdistansesatsningen.

«Å se folk bevisst gå inn for å ødelegge sin egen arbeidsplass på denne måten ga meg en følelse av å være midt i en fortelling av Franz Kafka der det skjer merkelige ting hele tiden, men hvor man aldri får skikkelig tak i hva det er. Det eneste man sitter igjen med, er en total fornemmelse av et slags svik», skriver Kjos i boka.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram