Bjørn Kjos ikke lenger mangemilliardær

Nedturen fortsatt for Bjørn Kjos, som har mistet over en halv milliard i løpet av sommeren.

DÅRLIG SOMMER: Norwegian har falt 27 prosent på Oslo Børs i sommer. Det merker Bjørn Kjos også. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
DÅRLIG SOMMER: Norwegian har falt 27 prosent på Oslo Børs i sommer. Det merker Bjørn Kjos også. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Verdien av alle aksjene på Oslo Børs steg med 1,8 milliarder kroner til 1.745 milliarder kroner sist uke.

Blant de 15 med milliardverdier på Oslo Børs ble det enda en uke med blandet utvikling.

Aksjene til 8 av børsrikingene falt, mens syv hadde oppgang. For de 8 med nedgang falt verdien på aksjene med 767 millioner kroner.

De syv med oppgang økte med 1.144 millioner kroner, og størst oppgang hadde Kristian Siem og John Fredriksen. I tillegg bidro oppgangen i RCL til at det ble en god uke for Wilhelmsen-familien.

Kristian Siem fikk et kraftig løft etter at Subsea 7 la frem bedre kvartalstall enn ventet.

Oppgangen i REC løftet verdien på aksjene som Jens Ulltveit-Moe kontrollerer med 57 millioner kroner.

Fredriksen opp - Kjos ned John Fredriksen satte ny årsrekord igjen for andre uke på rad, sammen med Oslo Børs som også steg til ny årsrekord onsdag.

Ved inngangen til året hadde John Fredriksen aksjer på Oslo Børs for 35 milliarder kroner. Nå er det over 46 milliarder kroner, men noe av dette kommer som en følge at han blant annet har kjøpt seg opp i Marine Harvest.

Tre milliardærer fikk det imidlertid tung. Stein Erik Hagen, Kjell Inge Røkke og Bjørn Kjos mistet tilsammen 590 millioner kroner.

Norwegian falt over 8 prosent sist uke og har da falt hele 26,7 prosent fra toppen og børsverdien er barbert med 3 milliarder kroner, siden 3. juni.

I begynnelsen av juni hadde Bjørn Kjos aksjer i Norwegian for knapt 2,4 milliarder kroner. I løpet av sommeren er verdien på aksjene hans redusert med godt over en halv milliard kroner, og Kjos er ikke lenger mangemilliardær.
  De 15 rikeste Blant de som ikke er inne blant de 15 ligger Ole Peter Lorentzen høyt på listen.

Opera steg til ny all-time high sist uke og verdien på aksjene hans økte med 74 millioner kroner i verdi, til 622 millioner kroner.

Verdien på aksjene til de 15 rikeste er da på 104,7 milliarder kroner og med de 10 neste er det totalt snakk om aksjer for 108,9 milliarder kroner.

De 15 med milliardverdier på Oslo Børs står da for 6 prosent av alle verdiene på Oslo Børs, mens de 25 rikeste tilsammen står for knapt 6,2 prosent.

Så langt i år er oppgangen på Oslo Børs på 13 prosent. De siste tolv månedene er hovedindeksen opp 15 prosent.


(Tallene er i millioner kroner)
Her finner du Kapitals oversikt over Norges 400 rikeste