TIL HIMMELS: Norwegian steg til ny rekord på Oslo Børs torsdag. Norwegiansjef Bjørn Kjos ler så han rister. Foto: Jacques Hvistendahl
TIL HIMMELS: Norwegian steg til ny rekord på Oslo Børs torsdag. Norwegiansjef Bjørn Kjos ler så han rister. Foto: Jacques HvistendahlVis mer

Bjørn Kjos kan bade i penger

Norwegian har gått som en kule på Oslo Børs. Toppsjef Bjørn Kjos kan le hele veien til banken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bjørn Kjos er kjent som en av Norges blideste toppsjefer, i alle fall utad. Få toppledere smiler og ler like mye når de blir intervjuet i aviser og på TV.

Kjos har også all grunn til å være fornøyd med utviklingen i Norwegian.

Med en eierandel på 22,7 prosent sitter han med aksjer i selskapet for 2 milliarder kroner. Og det til tross for at aksjen har falt et par prosent, til 254 kroner, fredag.

Tallenes tale Norwegian meldte i går om et resultat etter skatt på minus 117 millioner kroner i 1. kvartal 2013, mot minus 286 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge Reuters var det ventet et resultat på minus 232 millioner kroner.

Driftsinntektene økte med 23 prosent, til 2,90 milliarder kroner i 1. kvartal 2012.

— Vi er meget godt fornøyd med dette resultatet. Vi kutter betydelig ned på kostnadene våre, noe som er helt avgjørende for å være konkurransedyktig i en internasjonal bransje, sier Bjørn Kjos.

Les også: Kjos selger superbillige billetter til NY og Bangkok

Børsrally Kvartalstallene bidro til å sende Norwegian-aksjen til himmels og ny all time high på 260 kroner. Det verdsatte det norske flyselskapet til 9,14 milliarder kroner.

I løpet av den siste måneden har aksjen steget 16,43 prosent mens den er opp 151,33 prosent de siste 12 månedene. Og i løpet av fjoråret kunne aksjonærene glede seg over en verdistigning på 178,76 prosent. Slikt blir det penger av.

Når det regner på presten .... Gjennom HBK Invest eier Bjørn Kjos aksjer i Norwegian til en verdi av 2 milliarder kroner, men her drypper det også litt på broren og en kompis.

Ingeniørstorebroren Tore Kjos (69) har åtte prosent av HBK, hvilket betyr at han sitter på flyaksjer for 180 millioner kroner. Kjos? mangeårige partner Bjørn Kise sitter også på aksjer for 180 millioner kroner, skriver Finansavisen i dag.

Les også: Kreves for 20 millioner kroner etter vel utført arbeid

Kursfesten er ikke nødvendigvis over for Norwegian-aksjonærene. Fredag rykket meglerhuset Arctic Securities ut med en ny kjøpsanbefaling på aksjen og hevet kursmålet fra 260 kroner til 350 kroner.

Da vil i så fall Norwegian-aksjene til Bjørn Kjos bli verdt 2,8 milliarder kroner.

Venter på drømmeflyet Norwegians ruter til New York og Bangkok startes opp uten det mye omtalte Dreamliner-flyet. Selskapet har ennå ikke fått bekreftet noen dato for leveranse av Boeings nye drømmefly.

Norwegian har i mellomtiden inngått avtale om å lease to langdistansefly av typen Airbus A340-300. Flyene vil bli brukt på Norwegians ruter til New York og Bangkok til Dreamlineren står klar.

Les også: Her kan du se Norwegians nye Dreamliner

Boeing skulle etter planen levere det første Dreamliner-flyet til Norwegian i april, men problemer med et batteri førte til at Boeing ikke greide å levere til avtalt tidspunkt.

Ifølge The Wall Street Journal skal det amerikanske luftfartstilsynet være i ferd med å klarere Dreamlinerne og Bjørn Kjos uttalte til HegnarOnline torsdag at han regner med at flyene kommer i juni.

Den første langdistanseflygingen går til New York 30. mai og deretter står Bangkok for tur 1. juni. Og snart skal Norwegian begynne å fly til Florida også.