Bjørn Kjos og Norwegian vil fly fra USA til Europa for 580 kroner

- I 2017.

NYE PLANER: Det kan bli billig å fly fra USA til Europa om noen få år, skal vi tro Bjørn Kjos' nye planer. Foto: Thomas Rasmus skaug / Dagbaldet
NYE PLANER: Det kan bli billig å fly fra USA til Europa om noen få år, skal vi tro Bjørn Kjos' nye planer. Foto: Thomas Rasmus skaug / DagbaldetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I et intervju med det internasjonale nyhetsbyrået Reuters sier Norwegian-sjef Bjørn Kjos at håper at han innen kort tid vil kunne tiby reiser fra USA til Europa for rett over 500 kroner.

Han sier Norwegian vurderer å sette opp ruter fra USA til Edinburgh og Bergen for 69 dollar, som med dagens kurs utgjør 580 kroner.

- Det dreier seg om ruter med en ny, effektiv flymaskin som er en ny modell av den vi flyr i dag. De første flyene kommer i 2017, sier kommunikasjonssjef Anne-Sissel Skånvik i Norwegian til Dagbladet onsdag morgen.

Blir alle turene billige?

- Han har nok ikke lovet alle billettene til samme prisen, men det er lovet rimelige startpriser. Det gjør man når man lanserer ruter. Deler av bilettene kan være veldig rimelige, sier hun.

Hun forteller at det som gjør at det blir billigere, er flytupen som hun kaller drivstoffeffektiv, og at man kan lande på flyplasser der avgiftene er rimeligere.

- Det gjør at man kan holde kostnadene nede.

Selv sitter Kjos på et fly fra USA, og var derfor ikke selv tilgjengelig for kommentar.

I stedet for å mellomlande slik mange selskaper gjør på vei til Europa fra USA, er Norwegians plan for å holde kostnadene nede å fly uten stopp.

- Jeg tror man vil se mye mer av slike typer reiser i løpet av de neste fem åra, sier Kjos til nyhetsbyrået.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram