<strong>GLAD GUTT:</strong> Norwegiansjef Bjørn Kjos er blitt mangemilliardær på Norwegian. Foto: Jacques Hvistendahl
GLAD GUTT: Norwegiansjef Bjørn Kjos er blitt mangemilliardær på Norwegian. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer

Bjørn Kjos rett opp - Kristian Siem faller

Aksjene til Bjørn Kjos økte med 300 millioner kroner i verdi sist uke, mens aksjene til Kristian Siem har falt med én milliard kroner i verdi på en måned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Aksjene til de 12 rikeste på Oslo Børs falt med 763 millioner kroner i verdi sist uke, men justert for utbyttene til Stein Erik Hagen og Kjell Inge Røkke økte den samlede formuen til de rikeste.

De 12 rikeste aksjonærene eier da børsnoterte aksjer til en verdi av 90,8 milliarder kroner, tilsvarende 5,4 prosent av verdien av alle selskapene som er notert på Oslo Børs.

Til sammenligning falt hovedindeksen 0,9 prosent og verdien av alle aksjene på Oslo Børs falt med 25 milliarder kroner i uken som gikk, til 1.678 milliarder kroner.

Les også: Hagen og Røkke skuffer inn 1,2 mrd kroner

Kjos passerte 2 mrd kroner For hver krone Norwegian stiger eller faller på Oslo Børs blir Kjos 7,9 millioner rikere eller fattigere. I uken som gikk steg aksjen kraftig, etter gode kvartalstall. Det sendte verdien på aksjene hans opp med 299 millioner kroner.

Bjørn Kjos kan med det også kalle seg mangemilliardær, med knappest mulige margin.

Les også: Kjos kan bade i penger

Verdifallet på aksjene til Stein Erik Hagen ble mer enn oppveid av aksjeutbyttet på 2,5 kroner per aksje. Aksjene falt med 135 millioner kroner i verdi, men samtidig får han nå utbetalt et utbytte på totalt 624 millioner kroner.

Netto økte Stein Erik Hagen formuen med 489 millioner kroner på en uke!

Aker ASA, som Kjell Inge Røkke eier 66,66 prosent av, falt med 19,5 kroner på Oslo Børs. Verdifallet på aksjene hans var på 772 millioner kroner. Det var 183 millioner kroner mer enn utbyttet på 589 millioner kroner som han får utbetalt til holdingselskapet sitt 3. mai.

Se oversikten over de 12 rikeste her

Stygt for Siem For Kristian Siem gikk det heller ikke så bra. Aksjene hans i tre børsnoterte selskaper, med Subsea 7 i spissen, ble 384 millioner kroner mindre verdt sist uke.

Dermed har aksjene til Siem på Oslo Børs blitt 1 milliard kroner mindre verdt på en måned.

Trøsten får være at han likevel sitter med børsnoterte aksjer for 7,9 milliarder kroner og at han fremdeles er blant de 20 rikeste på Kapitals oversikt over Norges rikeste.

<strong>NEDTUR:</strong> For Kristian Siem gikk det ikke så bra. Aksjene hans i tre børsnoterte selskaper, med Subsea 7 i spissen, ble 384 millioner kroner mindre verdt sist uke.

Foto:Keith Hammett/Dagbladet
NEDTUR: For Kristian Siem gikk det ikke så bra. Aksjene hans i tre børsnoterte selskaper, med Subsea 7 i spissen, ble 384 millioner kroner mindre verdt sist uke. Foto:Keith Hammett/Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer