UTSIKT: De som får låne hytta til Bjørn Jøndal i sommer kan nyte denne utsikten fra vinduet. Foto: Privat
UTSIKT: De som får låne hytta til Bjørn Jøndal i sommer kan nyte denne utsikten fra vinduet. Foto: PrivatVis mer

Bjørn låner ut hytta gratis. Nå er innlegget hans delt 13 600 ganger

Ønsker at alenemødre skal kunne gi barna et ferietilbud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Onsdag denne uka postet Bjørn Jøndal (59) fra Nordstrand et innlegg på sin private Facebook-side. Han lurte på om noen ønsket å låne hytta hans i Jøndalen i Gudbrandsdalen gratis i sommer.

- Det begynte med at jeg leste en artikkel på nett om en mor som synes det var frustrerende at hun ikke hadde noe ikke ferietilbud til datteren sin, men at hun hadde fått hjelp til å gi dattera nettopp dette. Da tenkte jeg at jeg kunne gjøre det samme, sier Jøndal til Dagbladet.

Massiv respons - Så da skrev jeg på Facebook hvilke uker hytta står ledig i sommer, og at dersom noen ville låne den gratis, så kunne de det, fortsetter 59-åringen fra Nordstrand.

Og etter det har innboksen hans gått varm. Innlegget er delt over 13 600 ganger og likt av mer enn 14 000 personer.

Jøndal, som har drøye 200 venner på Facebook fra før, har dessuten fått 300 nye venneforespørsler etter at han postet innlegget.

RESPONS: På to dager har innlegget til Bjørn Jøndal blitt likt og delt av mange tusen nordmenn.
RESPONS: På to dager har innlegget til Bjørn Jøndal blitt likt og delt av mange tusen nordmenn. Vis mer

- Jeg hadde ingen forventninger, utover at kanskje noen ønsket å låne hytta. At innlegget har blitt delt og likt av så mange er bare hyggelig, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Takknemlige Hytta er nå lånt ut. Jøndal valgte å låne den ut til alenemødre han har felles venner med.

- Jeg tenker at om den leies ut via noen jeg kjenner fra før, så beholder jeg en viss trygghet. Dette er jo min private hytte, og da er det greit at den går via noen jeg stoler på, forklarer han.

- Hva slags tilbakemeldinger har du fått fra de som nå får låne hytta?

- De har sagt «tusen takk».

- Gjør det samme Hytta er barndomshjemmet til Jøndals far. Det er en familiegård, som ligger i Jøndalen på Dovre i Gudbrandsdalen. Jøndal har gjort om fjøset på gården til et hus, og har fått lagt inn både vann og strøm der.

MED STRØM OG VANN: Bjørn Jøndal har gjort om fjøset på den gamle familiegården til ei hytte, og forteller at den har innlagt vann, strøm og varmekabler på badet. Foto: Privat
MED STRØM OG VANN: Bjørn Jøndal har gjort om fjøset på den gamle familiegården til ei hytte, og forteller at den har innlagt vann, strøm og varmekabler på badet. Foto: Privat Vis mer

Jøndal sier han anbefaler andre som har ei hytte som står tom i sommer om å gjøre det samme - og etter at han la ut innlegget på onsdag har han sett at flere andre har gjort nettopp det samme.

- Jeg håper dette kan bidra til at de som ikke har noen alternativer i sommer, får det, sier han.

Fortsatt ledig En annen som har bestemt seg for å låne ut sin hytte gratis i sommer, er Elin Myrberg (55) fra Brenna i Oslo. Hennes hytte, som ligger på Skeikampen, er på 90 kvadratmeter og har plass til mange barn, ifølge henne selv.

- Jeg la ut et innlegg om dette på Facebook i går, men det har ikke kommet noen forespørsler ennå, sier Myrberg til Dagbladet.

- Hvem ønsker du å låne bort hytta til?

- Jeg får se hvordan responsen blir, men det er klart at det kan bli vanskelig å velge. Først og fremst ønsker jeg å låne den ut til barnefamilier med dårlig økonomi, som ikke har vært på ferie på en stund og ønsker et avbrekk fra storbyen, sier Myrberg.

Dagbladet har tidligere skrevet om alenemora Linn som i fjor finansierte barnas sommerferie gjennom å pante plasker.

LÅNER OGSÅ UT: Elin Myrberg (55) fra Oslo låner også ut hytta si i sommer. Den ligger på Skeikampen, og er fortsatt ikke lånt ut.. Foto: Privat
LÅNER OGSÅ UT: Elin Myrberg (55) fra Oslo låner også ut hytta si i sommer. Den ligger på Skeikampen, og er fortsatt ikke lånt ut.. Foto: Privat Vis mer