GRØFTA: Her ble politiet tipset om at Landroveren til Bjørn Henne lå fredag morgen, mindre enn 24 timer etter at han leverte den til folieringsselskapet. Foto: Politiet
GRØFTA: Her ble politiet tipset om at Landroveren til Bjørn Henne lå fredag morgen, mindre enn 24 timer etter at han leverte den til folieringsselskapet. Foto: PolitietVis mer

Bjørn leverte inn bilen. Dagen etter ble den funnet vraket i grøfta

- Skjønte fort hva som hadde skjedd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Torsdag i forrige uke leverte Bjørn Heen sin Landrover inn til et folieringsselskap i Ski.

Han skulle få satt en firmalogo på bilen, og ble fortalt at jobben bare skulle ta et par dager. Dermed så han for seg at han kunne hente bilen over helga.

Men fredag morgen fikk han seg en skikkelig støkk.

Heen forteller at politiet ringte ham klokka 8 på morgenen for å fortelle at de hadde funnet bilen hans i ei grøft på Askehaugåsen utenfor Ski. Det var Østlandets Blad som først omtalte saken.

- Jeg leverte bilen på torsdag sammen med en kollega. Så sto jeg på et arbeidsoppdrag klokka 8 fredag morgen da politiet ringte. De sa at de hadde funnet en bil med mine visittkort i som var helt vraka. Jeg skjønte jo fort hva det var som hadde skjedd, sier til Dagbladet.

Levert materiale til politiet

Heen sier at han fikk flere tips og hint fra bekjente, og flere ringte ham og ville gjerne stille opp for å vitne. Han har også vært i telefonkontakt med de han mener står bak utforkjøringa.

Han forteller nå at han har levert fra seg det han har av informasjon til politiet.

- Det blir opp til dem å ta dette videre. Jeg har stor tiltro til at de gjør det, sier han.

Daglig leder i folieringsselskapet hvor Heen leverte bilen er ikke tilgjengelig for kommentar tirsdag om hvordan den havnet i grøfta.

Mistenkt

Operasjonsleder i Øst politidistrikt, Pål-Andre Thorsby, forteller til Dagbladet at de fikk melding om en bil som lå på siden på Askehaugåsen litt før klokka halv sju fredag morgen.

Han sier at det først kom inn melding om at det sto skilter på bilen som tilhører en annen bil, og at politiet etter hvert kom i kontakt med to personer.

- Vi mistenker en av disse for å ha kjørt bilen. De virket ikke edru og det ble funnet ei vinflaske i bilen, så de to ble kjørt til legevakta for å ta ei blodprøve. I tillegg kom den ene av de to med en forklaring som vi ikke nødvendigvis fester så stor lit til, sier han.

Han legger til at det aldri ble foretatt noen pågripelser i saken, men at de to eventuelt vil bli innkalt til nye avhør avhengig av blodprøveresultatene.

Etterforskningsleder i Øst politidistrikt, Svein Brage Husdal, sier til Dagbladet at det ikke er noe nytt i saken tirsdag.

Han bekrefter at to personer er siktet, og at de avventer svaret på blodprøvene.

VRAK: Slik så bilen til Bjørn Heen ut da politiet fant den i grøfta fredag morgen. Foto: Privat
VRAK: Slik så bilen til Bjørn Heen ut da politiet fant den i grøfta fredag morgen. Foto: Privat Vis mer