Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bjørn Maaseide vil starte bank

Takket nei til Bjørn Kjos. 

HENTER INN PENGER TIL BANK: Tidligere sandvolleyballproff Bjørn Maaseide.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
HENTER INN PENGER TIL BANK: Tidligere sandvolleyballproff Bjørn Maaseide. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere sandvolleyballstjernen Bjørn Maaseide skal sammen med bankmann Svein Ivar Førland hente inn en kvart milliard kroner til en ny bank i Rogaland.

Maaseide takket nei da han fikk tilbud om å være med Bjørn Kjos på oppstarten av Bank Norwegian, men nå kan forretningsmannen gå navnebroren fra luftfarten i næringen, skriver Stavanger Aftenblad.

Hovedkontoret skal trolig ligge mellom Stavanger og Sandnes, men nedslagsfeltet skal være nasjonalt. Navnet er ikke bestemt ennå.

- Vi skal søke konsesjon før sommerferien, og intensiverer så arbeidet med å få på plass ledergruppen, sier Førland, som skal være administrerende direktør. Han håper å kunne ønske kundene velkommen mot slutten av året eller tidlig i 2018.

Banken springer ut av forvaltningsselskapet Kraft Finans, der Maaseide er en av eierne og Førland er styreformann. Maaseide sier bankplanene er «en naturlig tilnærming» rundt forvaltningsselskapet.

Etter at han la opp på sandvolleyballbanen, har Maaseide satset på næringslivet. Ifølge avisen har han investert 430 millioner kroner i eiendom. Han er daglig leder i sju selskaper og styreleder i tolv, i tillegg til styreverv i ytterligere tolv.

(NTB)