Risikerte livet:

Bjørn Roar (39) reddet kvinne fra flammehav

- Jeg er ikke den eneste helten, sier Bjørn Roar Holien.

OVERTENT: Det var full fyr i boligen da Bjørn Roar Holien løp inn i huset for å redde en sovende kvinne. Foto: Bjørn Roar Holien
OVERTENT: Det var full fyr i boligen da Bjørn Roar Holien løp inn i huset for å redde en sovende kvinne. Foto: Bjørn Roar Holien Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Da jeg fikk vite at en eldre kvinne befant seg inne i det brennende huset, trosset jeg flammene og hoppet opp på verandaen hennes på instinkt, sier Bjørn Roar Holien (39) til Dagbladet.

39-åringen var på besøk hos foreldrene sine i Fauske kommune da det torsdag kveld brøt ut full brann i et av nabohusene.

Det var Avisa Nordland som først omtalte den dramatiske hendelsen.

Risikerte livet

- Vi koste oss med kaffe og kake i kveldssola, da noen plutselig roper «det brenner, det brenner» et lite stykke ned i gata. Da jeg så flammene og røyken fra huset, heiv jeg på meg skoene og løp bort, forteller Holien til Dagbladet.

Dramatikken utspilte seg midt i et tettbebygd boligfelt, og det tok derfor ikke mange minutter før 39-åringen var på stedet.

- Da jeg kom dit sto den ene delen av tomannsboligen allerede i full fyr. Folk som sto utenfor fortalte at en eldre kvinne lå og sov i den andre boenheten. Da skjønte jeg at jeg måtte gjøre noe, forteller han.

Holien hoppet opp på verandaen til den eldre kvinnen og banket på vinduet i et forsøk på å oppnå kontakt. Men bankingen ga ingen respons fra innsida.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer