Risikerte livet:

Bjørn Roar (39) reddet kvinne fra flammehav

- Jeg er ikke den eneste helten, sier Bjørn Roar Holien.

OVERTENT: Det var full fyr i boligen da Bjørn Roar Holien løp inn i huset for å redde en sovende kvinne. Foto: Bjørn Roar Holien
OVERTENT: Det var full fyr i boligen da Bjørn Roar Holien løp inn i huset for å redde en sovende kvinne. Foto: Bjørn Roar Holien Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Da jeg fikk vite at en eldre kvinne befant seg inne i det brennende huset, trosset jeg flammene og hoppet opp på verandaen hennes på instinkt, sier Bjørn Roar Holien (39) til Dagbladet.

39-åringen var på besøk hos foreldrene sine i Fauske kommune da det torsdag kveld brøt ut full brann i et av nabohusene.

Det var Avisa Nordland som først omtalte den dramatiske hendelsen.

Risikerte livet

- Vi koste oss med kaffe og kake i kveldssola, da noen plutselig roper «det brenner, det brenner» et lite stykke ned i gata. Da jeg så flammene og røyken fra huset, heiv jeg på meg skoene og løp bort, forteller Holien til Dagbladet.

Dramatikken utspilte seg midt i et tettbebygd boligfelt, og det tok derfor ikke mange minutter før 39-åringen var på stedet.

- Da jeg kom dit sto den ene delen av tomannsboligen allerede i full fyr. Folk som sto utenfor fortalte at en eldre kvinne lå og sov i den andre boenheten. Da skjønte jeg at jeg måtte gjøre noe, forteller han.

Holien hoppet opp på verandaen til den eldre kvinnen og banket på vinduet i et forsøk på å oppnå kontakt. Men bankingen ga ingen respons fra innsida.

HELT: Bjørn Roar Holien (39) har fått mange tilbakemeldinger etter sin heltemodige innats. - Noen mener jeg er en helt, sier han. Foto: Privat
HELT: Bjørn Roar Holien (39) har fått mange tilbakemeldinger etter sin heltemodige innats. - Noen mener jeg er en helt, sier han. Foto: Privat Vis mer

- Jeg fikk hjelp av en annen person som også var i området. Han knuste vinduet med en skiferstein og gikk inn i huset. Jeg ble stående ved døra for å holde oversikt over flammene som stadig kom nærmere.

Berget kvinnens liv

Mannen som gikk inn i boligen fikk raskt kontakt med den eldre kvinnen, som sto skrekkslagen på stuegulvet i bare nattkjole.

- Vi hjelp henne med å få på en morgenkåpe som vi fant i stua. Så tok jeg tak i beina hennes og han i armene, og løfta henne ut av huset og over rekkverket.

Han fortsetter:

- På dette tidspunktet var flammene så nærme at det virkelig hastet med å komme seg ut. Hvis vi ikke hadde agert raskt, ville det gått veldig galt.

OVERTENT: Da vinden snur får brannvesenet en stor utfordring. Video: Brannvesenet. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

- Ville gjort det igjen

I ettertid har Holien fått mye oppmerksomhet for hans heltemodige innsats.

- Mange har takket meg for det jeg gjorde, og noen mener jeg er en helt. Men jeg skal ikke ha all skrytet. Mannen som gikk inn i huset sammen med meg er en like stor helt, sier Holien til Dagbladet, og forteller at han ikke vet hvem denne mannen er.

39-åringen sier til Dagbladet at han aldri var i tvil om at han ville hjelpe den eldre kvinnen.

- Jeg gjorde det jeg håper andre ville gjort for meg. Jeg ville gjort det samme igjen.

To personer pågrepet

Brannen skal ha startet i den ene halvdelen av huset, hvor det bor to personer.

Disse to ble torsdag kveld pågrepet og siktet for uaktsom framkalling av fare for allmennheten.

Politiet mener at de var til stedet i leiligheten da brannen startet og at de har forlatt stedet uten å melde ifra om brannen, skrev politiet i Nordland på Twitter.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer