Bjørn Rune Gjelsten blir søkkrik på boligfesten

- Jeg er veldig imponert, sier Bjørn Rune Gjelsten.

Bjørn Rune Gjesten kan koste på seg et smil etter solide resultater på boligfronten. Foto: Brian Cliff Olguin
Bjørn Rune Gjesten kan koste på seg et smil etter solide resultater på boligfronten. Foto: Brian Cliff OlguinVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Bjørn Rune Gjelstens Profier solgte 50 prosent mer enn selveste Selvaag i fjor etter å ha økt prisene med 25 prosent. Det vil gi enorme overskudd de neste to årene.

- Vi har benyttet det enormt gode markedet til å sikre inntektssiden i de store prosjektene våre, sier markedsansvarlig Kristen Rikter-Svendsen i Profier til Finansavisen.

6,1 milliarder

Boligutvikleren solgte til sammen 1.210 leiligheter til en samlet salgssum på 6,1 milliarder kroner. Ifølge Finansavisen er det fire ganger mer enn året før, som var et normalår.

De største prosjektene var 322 leiligheter i Harbitzalléen på Skøyen i Oslo til en verdi av 1,9 milliarder, 208 leiligheter til en verdi av 1,3 milliarder på Lilleaker på Oslo vest, 244 leiligheter til en verdi av 1,2 milliarder i Arcus gamle hovedkontor på Hasle i Oslo, 151 leiligheter på Fornebu og 80 leiligheter på Elsero Brygge i Bergen – begge verdt 510 millioner i tillegg til 100 leiligheter verdt 325 millioner på Workintoppen i Tromsø.

25 prosent prishopp

- Jeg er veldig imponert, sier Bjørn Rune Gjelsten som eier selskapet gjennom sitt Gjelsten Holding. Fortjenesten fra det rekordhøye salget kommer han til å inntektsføre i takt med produksjonen de neste to årene, skriver Finansavisen.

Rekordsalget har skjedd samtidig med at Gjelsten har skrudd opp prisene på leilighetene med hele 25 prosent det seneste året. Muligheten for å hente ut ytterligere prisoppgang fra boligmarkedet har han imidlertid gitt fra seg.

Andre økonominyheter:
2017: Så mye kan boligprisene stige i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger
Ivar eier 20.000 leiligheter - tjente 3,1 milliarder kroner