Bjørn Rune Gjelsten: Håver inn på børsnoteringen av Kid Interiør. Foto: Jørgen Hyvang, Finansavisen
Bjørn Rune Gjelsten: Håver inn på børsnoteringen av Kid Interiør. Foto: Jørgen Hyvang, FinansavisenVis mer

Bjørn Rune Gjelsten sikter mot børsnotering

Bjørn Rune Gjelsten vurderer sterkt å børsnotere Kid Interiør. Det betyr milliardgevinst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Bjørn Rune Gjelsten vurderer å ta Kid Interiør på børs etter massiv pågang fra investormarkedet. Solid resultathopp gjør at gevinsten kan bli 1-2 milliarder, skriver Finansavisen tirsdag.

Stor interesse - Ja, jeg er veldig overrasket over interessen. Det er tydelig at Kid Interiør er interessant. Jeg har hatt stor pågang fra meglerhus som har rapportert om interesse fra investormarkedet, men jeg har også fått flere henvendelser direkte fra investorer, sier Bjørn Rune Gjelsten til Finansavisen.

I forrige uke bestemte han seg for at Kid Interiør skulle starte arbeidet frem mot en notering på Oslo Børs i løpet av andre halvår i år. Det skjer etter at Gjelsten har fått skikkelig fart på butikken.

Tjener penger Fra å tjene 118 millioner i 2012, økte overskuddet til 147 millioner i 2013 og 164 millioner i 2014 med en kontantstrøm på over 200 millioner. Gjelsten ønsker å gjøre en mindre emisjon og et større spredningssalg.

Vekstpotensial - Jeg ser imidlertid betydelig vekstpotensial i Kid og vil være med videre. Hvor stor eierandelen vil være blir en vurdering av prisingen, men vi er fleksible og kan godt komme til å sitte med en tredel av aksjene, sier Gjelsten til Finansavisen.

Siden Gjelsten kjøpte Kid i 2012 har omsetningen økt fra 900 millioner til 1,1 milliarder og markedsandelen har økt fra 26 til 31 prosent i perioden.

Flere økonominyheter Stig Myrseth stokker om - anbefaler seks aksjer
Lånte penger av pappa - skapte millionsuksess
Sykepleieren ble gründer - selger hygieniske artikler for millioner på nett