Bjørn Schau godtar erstatning

Bjørn Schau fra Notodden har akseptert en erstatning fra Forsvarets overkommando på 3,3 millioner kroner. Schau ble blind etter at en 21 år gammel korporal skjøt ham og drepte en annen soldat i vaktbua på Heistadmoen i februar 1995.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Bjørn ønsker å bli ferdig med erstatningsoppgjøret. Han har derfor godtatt overkommandoens siste tilbud, sier advokat Petter Sørensen til Laagendalsposten.

Sørensen var bistandsadvokat for Schau under rettssaken mot gjerningsmannen. Han har senere representert Schau under erstatningsforhandlingene med Forsvarets overkommando.

- Personlig er jeg ikke helt fornøyd med Forsvarets tilbud. Jeg synes de burde ha strukket seg lenger, sier Sørensen.

Forhandlingene om erstatning har trukket ut. I slutten av november skilte det 900.000 kroner mellom Forsvarets tilbud og Bjørn Schaus forlangende. På sentrale punkter var det enighet mellom partene. Uenigheten gjaldt først og fremst fastsettelse av erstatning for hjelp til å kunne drive idrett.

Sørensen opplyser at Schau i tillegg får utbetalt en yrkesskadeerstatning på 450.000 kroner. Dermed blir den samlede erstningen på 3,7 millioner kroner.

(NTB)

BLIND: </B> Bjørn Schau ble livsvarig skadet av geværdesperadoen men godtar erstatningen fra forsvaret.