«Bjørn» sliter mens eks-kona lever fett

- I fjor hadde jeg omsorgen for barna i 200 døgn, likevel betaler jeg fullt barnebidrag. Eks-kona vil heller holde barna unna meg enn å gå glipp av noen av bidragspengene, sier «Bjørn», som ønsker å være anonym.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Eks-kona har en grunnlønn på godt over 300000 kroner. Hun får barnetrygden og i tillegg flere tusen kroner i barnebidrag hver måned. Hun får også ekstra betalt for vel 100 reisedager i året. Bjørn har en lønn på rundt 200000.

- Jeg mener at dette er en skjev fordeling, sier Bjørn. De to barna hans bor hos moren, men Bjørn har alminnelig samværsrett. I henhold til retten skal barna tilbringe en dag pluss annenhver helg hos ham. I realiteten bor de over halvparten av tida hos sin far. Mens eks-kona er ute på godt betalte forretningsreiser er det Bjørn som tar seg av barna.

Samtidig betaler han henne 18 prosent av all inntekt i barnebidrag. - Jeg er ikke imot høye barnebidrag. Det er viktig at forsørgere med lav inntekt får skikkelig økonomisk støtte fra barnas far. Likevel blir det feil at jeg skal betale så mye, samtidig som barna bor hos meg. Spesielt når hun har en inntekt som overstiger min, sier Bjørn. Han har krav på å få redusert barnebidraget, på grunn av av at han tilbringer så mye tid med barna. Men eks-kona godtar ikke det.

- Hun vil heller leie inn en barnevakt til å passe barna enn å få mindre barnebidrag. Jeg vil jo ha mest mulig samvær med dem, så jeg må godta at hun blakker meg, sier Bjørn. Etter flere runder i rettsapparatet om forsørgeransvaret har han resignert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer