Bjørn Soknes skal lede granskingen av politiet i Hordaland

Gruppen har fått som mandat å undersøke om etterforskerne av Monika-saken hadde nødvendig kompetanse.

LEDER GRANSKNINGEN:
Førstestatsadvokat Bjørn Kristian Soknes skal lede granskningen av politiets etterforskning i Monika-saken.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
LEDER GRANSKNINGEN: Førstestatsadvokat Bjørn Kristian Soknes skal lede granskningen av politiets etterforskning i Monika-saken. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): Førstestatsadvokat Bjørn Soknes i Trøndelag statsadvokatembeter skal lede riksadvokatens granskningsgruppe i den såkale Monika-saken. Undersøkelsene skal rette seg mot etterforskningen og den påtalemessige behandlingen av saken i perioden fra døsfallet fant sted og fram til politiet traff beslutning om å gjenoppta etterforskningen.

- Det sentrale i arbeidsgruppens mandat er å undersøke om det kan trekkes politi- og påtalefaglig lærdom ut av arbeidet som ble gjort i denne perioden, skriver riksadvokat Tor-Aksel Busch i en pressemelding.

Mandatet I et brev fra riksadvokat Tor-Aksel Busch til førstestatsadvokat Bjørn Soknes er mandatet til granskningsgruppen nøye definert. De skal foreta en grundig vurdering av etterforskningen som ble foretatt av Bergen sentrum politistasjon og Hordaland politidistrikt.

I mandatet står det at de særskilt skal vurdere etterforskningsgruppens kompetanse, sammensetning, ansvarsfordeling og organisering og samarbeidet med personellet i Sotra, Askøy og Øygarden lensmannsdistrikt.

Videre skal de undersøke om etterforskningen ble ledet av en politifaglig etterforskningsleder, om det ble utarbeidet etterforskningsplaner, hvilke ressurser etterforskningen hadde tilgang til, hvilken bistand de har fått fra Kripos og om det var andre spor det kunne være nærliggende for Kripos å følge opp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer