Bjørn tar siste stikk

Bjørn Sagvolden (48) fanger insekter med et «superkondom» montert på bilen. Snakk om å ta siste stikk!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hobbyen er blitt livsstil: Med Norges mest fryktinngytende takgrind kjører han hvileløst omkring på evig jakt etter nye insekter til samlingen sin.

Du ser ikke syner, og mannen bak rattet er etter eget utsagn ikke gal. Med den store hoven montert på biltaket vekker insektsamler Bjørn Sagvolden fra Rollag i Buskerud virkelig oppsikt på landeveien.

- Mange kikker noe helt forferdelig når jeg kommer kjørende med hoven. En gang kjørte en svenske rett inn i autovernet i ren forfjamselse. En annen gang ble jeg stoppet av en hysterisk nederlender som lurte på om jeg reklamerte for kondomer, sier Sagvolden.

- Han ble virkelig skuffet da jeg fortalte om insektfangsten. Han hadde med seg en kvinne i bilen, så det kan jo hende han håpet at jeg hadde noen preventiver til overs.

Sagvolden har allerede kartlagt det biologiske mangfoldet innen insektverdenen i flere kommuner, og nå blir snart Sigdal kommune hans nye jaktmarker, skriver Drammens Tidende.

<B>VEKKER OPPSIKT:</B> Bjørn Sagvolden prøver ikke sjekke damer, men som ihuga insektsamler fanger han insekter ved hjelp av en gedigen hov montert på taket.<br>