Bjørn tok 2700 rotter

Ved hjelp av datastyrte feller klarte driftsleder Bjørn Salvesen i Bamble kommune å sende 2700 ubehagelige beist over til de evige rottejaktmarker i 2014.

GODE FELLER: Driftsleder Bjørn Salvesen i Bamble kommune har tatt 2700 rotter i 2014 takket være elektroniske rottefeller, som dette. De er plassert nede i kummer, med styringsenheten rett under kumlokket. Foto: Per Flåthe / Dagbladet
GODE FELLER: Driftsleder Bjørn Salvesen i Bamble kommune har tatt 2700 rotter i 2014 takket være elektroniske rottefeller, som dette. De er plassert nede i kummer, med styringsenheten rett under kumlokket. Foto: Per Flåthe / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LANGESUND (Dagbladet): Rotteplagen i Langesund sentrum har eksistert en god stund, men vært sterkt økende det siste halvåret. Noe lokalavisa PD omtalte 6. januar, og Varden dagen etter. Bamble kommune har tatt klagene fra publikum på alvor og investert i leie av kostbare, datastyrte rottefeller, for å få bukt med problemet.

- Rotter er en plage i mange kommuner. De holder til i kloakken, og finner derfra veien inn i hus og til steder, der det er mat å finne. Vi gikk vekk fra rottegift, for å spare miljøet, og leier inn feller. De reagerer på varme fra rottene. Hvert «skudd» registreres og  sendes over til datasystemet. Vi får oversikt en gang i måneden. I fjor tok vi 2700. På tre feller de siste tre ukene har vi tatt 60 dyr, forteller Salvesen til Dagbladet.

Han forklarer at fellene er selvdrevne elektroniske og datastyrte mekanismer som settes i kummer. Rottene passer gjennom et rør, som er fella. «Skuddene» er sensorer som reagerer på rotta, og sender fra 8 til 14 stålspisser gjennom kroppen. Deretter faller dyret ned i avløpssystemet.

God investering - Hvorfor er det så mange rotter nå?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer