GIGANTFISK: Bjørn Florø-Larsen tok søndag en kveite på 161,6 kilo på fiskestang. - Helt utrolig, sier han. Foto: Sverre Magnus Selbach
GIGANTFISK: Bjørn Florø-Larsen tok søndag en kveite på 161,6 kilo på fiskestang. - Helt utrolig, sier han. Foto: Sverre Magnus SelbachVis mer

Bjørn tok kveite på over 161 kg. - Det var litt «eye-of-the-tiger-stemning» på slutten

Brukte to timer på å få gigantfisken opp fra dypet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Søndag ble det en fisketur utenom det vanlige for Bjørn Florø-Larsen.

Florø-Larsen, som bor i Trondheim, dro søndag morgen ut i Trondheimsfjorden med mål om å få kveite på kroken sammen med en kompis.

På forhånd hadde han aldri trodd at de skulle få en kveite på 161,6 kilo.

- Det sies jo at man kun får en kveite på over 100 kilo i løpet av sitt liv, så dette er jo helt sykt, sier artsfisker Bjørn Florø-Larsen til Dagbladet.

KVEITE: Bjørn Florø-Larsen brukte to timer på å få kveita på bildet opp i båten. Foto: Sverre Magnus Selbach
KVEITE: Bjørn Florø-Larsen brukte to timer på å få kveita på bildet opp i båten. Foto: Sverre Magnus Selbach Vis mer

Det hele startet rolig søndag morgen.

Sju timer fisking

I 07-tiden søndag dro kompisene ut i «Trondheimsbassenget», sjøområde like utenfor trønderhovedstaden, med hver sin fiskestang. Den ene med fiskestang med agn, en annen med shadjigg, en halvmeter kraftig krok.

Det var sportsfiskernettstedet Hooked som først omtalte saken.

Etter å ha sirkulert på over 16 meters dyp i sju timer fikk Bjørn endelig napp på kroken.

- I 14-tiden søndag kjente jeg noen kraftige napp og skjønte at dette var en fisk av betydelig størrelse, sier Florø-Larsen til Dagbladet.

Den ivrige artsfiskeren fikk ifjor en kveite på 45 kilo utenfor Tromsø. Da fikk han opp fisken på overflata etter 15 minutter, men det var noe annet i går.

To timer lang kamp

Florø-Larsen forteller at været ble betydelig dårligere enn det var tidligere på dagen. Det ble kraftig vind og det begynte å regne, tordne og lyne rundt dem.

På det tidspunktet sto Bjørn og kjempet med all sin kroppsvekt om å få fisken om bord i båten.

Etter en times slit gikk fisken på enda dypere bunn og det ble enda tyngre å få fisken om bord.

- Jeg var så sliten at jeg ikke skjønte hvor kreftene egentlig kom fra. Kompisen min sto og heiet på meg hele tiden. Skulle tro det var Petter Northug eller Marit Bjørgen han sto og heiet på, sier Florø-Larsen og fortsetter:

- Kompisen som var med meg helte øl i munnen på meg for at jeg skulle få noen ekstra krefter, sier den fornøyde kveitefiskeren.

Adrenalinet gjorde jobben

Etter hvert som uværet ble verre, ble trolig også fisken sliten og han fikk den opp etter hele to timer.

- Mens kompisen min sto og ropte på meg at dette var noe jeg måtte klare, og været ble dårligere, ble det blitt eye-of-the-tiger-stemning i båten. Det var helt rått da jeg endelig, etter to timer, fikk den store fisken om bord, sier Florø-Larsen.

Artsfiskeren, som er en ivrig hobbyfisker, forteller at han ikke skjønner hvor kreftene kom fra og beskriver gleden av å få fisken i båten.

- Da fisken endelig kom i båten hylte jeg og gråt av glede. Dette er jo sykt. Jeg skjønner ikke hvordan jeg har hatt krefter til å kjempe mot en fisk på hele 161,6 kilo. Det må nok kun være adrenalinet, sier Bjørn Florø-Larsen.

Selv er han 72 kilo, så han klarte derfor å ta en kveite som var mer en dobbel sin egen kroppsvekt.

FISKER: Bjørn Florø-Larsen sier at kveita er den tredje fisken han får i han nye fiskebåt han kjøpte for ikke lenge siden. - Det blir nok den tyngste på lang, lang tid, sier han. Foto: Sverre Magnus Selbach
FISKER: Bjørn Florø-Larsen sier at kveita er den tredje fisken han får i han nye fiskebåt han kjøpte for ikke lenge siden. - Det blir nok den tyngste på lang, lang tid, sier han. Foto: Sverre Magnus Selbach Vis mer

Ikke langt unna norgesrekord

Da Dagbladet ringte kveitefiskeren i ettermiddag sto han å fileterte siste rest av fisken som var 2,19 meter lang ifølge Adresseavisen. Artsfiskeren har vært opptatt av å dele ut fiskekjøtt til så mange som mulig.

- Jeg driver «Bjørns kveite-taxi-bud» nå. Både restauranter, naboer, venner og kjente har fått tilbud om å få en bit av fisken, sier Florø-Larsen.

SPRELL: Haien prøver å bite kraftig ifra seg da den ble dratt opp i kajakken av en fisker utenfor Corpus Christi i Texas. Det gikk bra med både haien og fiskeren. Video: AP Vis mer

Kveiter kan bli hele 300 kilo tunge, og kanskje også rundt 400 kilo noen ganger.

Rekorden i å ta den største kveita på stang i Norge er på 223 kilo og ble tatt i Laksefjord for tre år siden. Bjørn Florø-Larsen har imidlertid norgesrekorden i å få den tyngste fisken Brosme. Den tok han også i Trondheimsfjorden og den var på 17,26 kilo.