BJØRN:  Denne bjørnen fikk seg en støkk da den ble sittende fast i en rullende bil. FOTO: BEN STORY/AP PHOTO/SCANPIX
BJØRN: Denne bjørnen fikk seg en støkk da den ble sittende fast i en rullende bil. FOTO: BEN STORY/AP PHOTO/SCANPIXVis mer

Bjørn tok seg inn i bil

Lokket av brødskive med peanøttsmør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Politibetjenter i Douglas County i delstaten Colorado i USA fikk seg en skikkelig overraskelse da de tidlig fredag morgen rykket ut til boligen til familien Story, etter å ha fått melding om bråk inne i en bil, familiens Toyota Corolla.

Da politiet kom til stedet, viste det seg at det var en fullvoksen bjørn som hadde tatt seg inn i bilen, og nå satt han fast.

Sov Det var en nabo som hadde tipset politiet. Hun hadde hørt tuting og sett bilen vugge fram og tilbake. Ifølge CNN, skal bjørnen ha blitt fristet av en brødskive med peanøttsmør som familiens sønn Ben, som eide Toyotaen, hadde lagt igjen inne i bilen.

Bjørnen hadde enten greid å åpne en dør eller et vindu på bilen. Da den prøvde å komme seg løs, greide bjørnen, hvis kjønn er ukjent, å sette bilen i fri.

Sjåfør Så da familien, som ble vekket da politiet ankom, gikk ut for å se hva som foregikk, så de Toyotaen rulle ned en bakke på eiendommen med bjørnen som ufrivillig sjåfør.

I løpet av den korte turen gikk bildøra igjen slik at bjørnen ble helt fanget.

Politiet visste først ikke hvordan de best skulle gripe an den noe uvanlige situasjonen og vurderte både bedøvelse og å skyte bjørnen. Lovens lange arm bestemte seg imidlertid til slutt å la den leve.

Så etter å ha tatt et bilde av den firbeinte, bandt politiet et tau til den lukkede bildøra, fikk dratt den opp og sluppet bjørnen fri.

Totalvrak Bilen ble totalvraket. Både airbager, stereoanlegg og setene var revet i fillebiter. Bileier Ben forteller han ble redd da han kom ut og så at bilen var borte

«Bilen min er borte. Jeg glemte å låse den. Pappa kommer til å drepe meg», sier han til en lokal journalist.

Det blir nok lenge til neste gang han lar en brødskive bli liggende igjen i bilen.