Canada:

Bjørn trolig drept av geit

Kanadiske myndigheter mener at en grizzlybjørn trolig har blitt drept av ei fjellgeit nær Field i British Columbia.

FJELLGEIT: Ei fjellgeit har trolig drept en grizzlybjørn i Canada, ifølge kanadiske myndigheter. Foto: Becky Bohrer / AP
FJELLGEIT: Ei fjellgeit har trolig drept en grizzlybjørn i Canada, ifølge kanadiske myndigheter. Foto: Becky Bohrer / AP Vis mer
Publisert

Kanadiske myndigheter mener at en grizzlybjørn har blitt drept av ei geit. Dette etter nylige funn fra en obduksjon, som tyder på at bjørnen har blitt spiddet i armhulene og nakken, ifølge The Guardian.

- Når grizzlybjørner angriper, har de en tendens til å rette oppmerksomheten mot hodet, nakken og skuldrene til offeret. Et slik angrep kommer vanligvis bakfra, sier økolog David Laskin ved Parks Canada.

STOR FLOKK: Et sjeldent syn ble fanget på viltkamera i Marker kommune. Video: Bjørnar Berger. Reporter: Magnus Paus. Musikk: Epidemic Sound. Vis mer

Funnet av turgåer

Parks Canada har blant annet et særlig ansvar for å verne natur- og kulturminner for kanadiske myndigheter, samt å formidle kunnskap om kanadisk natur.

- Vanligvis vil ei fjellgeit bruke de skarpe hornene sine for å beskytte seg.

Binnens levninger ble funnet av en turgåer 4. september, og veide bare 70 kilo. Binnen hadde trolig ikke noen bjørnunger.

- Bjørnangrep på fjellgeiter er relativt vanlig. Men dette er det første tilfellet som jeg og kollegaene mine har sett, sier Laskin.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer