ORDFØRERKANDIDAT:Bjørnar Tollan Jordet (24). Foto: Stig Weston/SV
ORDFØRERKANDIDAT:Bjørnar Tollan Jordet (24). Foto: Stig Weston/SVVis mer

Bjørnar (24) ligger an til å bli landets yngste ordfører

SV-kandidaten er én måned yngre enn den nyvalgte ordføreren i kommunen 13 mil sørover.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bjørnar Tollan Jordet (24), SVs ordførerkandidat i Tolga i Hedmark, ble av NRK utropt til ny ordfører i natt. Med det blir han landets yngste ordfører. Men 24-åringen selv er ikke helt sikker på at han overtar vervet.

- Det ser veldig bra ut, men ingenting er klart ennå, sier Tollan Jordet til Dagbladet.

Ikke tilfeldig Han trenger nemlig støtte fra én representant til. Ifølge NRK vil han få støtte fra valglista Frie Velgere, men det er ikke klart, ifølge ordførerkandidaten selv.

- Frie Velgere har ikke sagt noe tydelig ennå om hvem de støtter. Vi trenger støtte fra dem eller Venstre, sier 24-åringen.

Hvis han ikke blir ordfører, vil trolig 25 år gamle Espen André Kristiansen (Ap), i Åmot, omtrent 13 mil sørover langs riksvei 30 fra Tolga, bli landets yngste ordfører. Han ble i natt utropt som ny vinner.

Bjørnar Tollan Jordet mener det ikke er tilfeldig at to av landets yngste ordførerkandidater kommer fra Hedmark.

- Jeg har fått med meg at Espen i Åmot har sagt at han kan bli landets yngste ordfører, men jeg er én måned yngre enn ham, sier Tollan Jordet.

- Både Espen og jeg har hatt lang fartstid i ungdommens fylkesting i Hedmark, og vi har fått en god del politisk erfaring og selvtillit, sier han.

Blir Tollan Jordet ordfører, tar han over Senterpartiets Erling Aas-Eng (46). Kristiansen i Åmot tar over for Ole Gustav Narud (53), også han fra Senterpartiet.

Var landets yngste Det er ikke bare i Hedmark det er unge kandidater. I Solund i Sogn og Fjordane lå Høyres ordførerkandidat Ole Gunnar Krakhellen (25) lenge svært godt an til å bli ordfører, men ifølge NRK så det i natt ut til at den sittende ordføreren Gunn Åmdal Mongstad (Sp) får fire nye år etter forhandlinger med den politisk uavhengige lista Puls.

Før gårsdagen var Helge André Njåstad (28), Frp-ordføreren i Austevoll, landets yngste ordfører.

May Elin Imset (SV) var for øvrig i en periode landets yngste ordfører, da hun som 22-åringen vikarierte for ordfører Bente Elin Lilleøkseth i Løten fra nyttår 2011. Ifølge NRK var Lilleøkseth i sin tid også den yngste ordføreren i landet da hun først ble valgt inn.