Bjørnar (5) bitt til blods av gjedde

Bjørnar Bakke Liaskar (5) lekte i vannkanten da en svær gjedde hogg tak i beinet hans og bet ham til blods. Bittet var så kraftig at gutten måtte til legevakta for behandling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det gjorde vondt, men jeg er ikke redd for å bade for det, i hvert fall ikke her hjemme i Volda, sier den lille tøffingen.

Det var pinseaften at Bjørnar, søstrene hans Idun (7) og Guro (9) og moren Runa fra Volda var på besøk hos slektninger i Ski i Akershus.

Silblødde

Bjørnar lekte i det fine været sammen med de andre barna og plasket i vannkanten.

Plutselig hogg gjedda tak rundt hælen hans og ga ham store sår med de skarpe tennene.
- Da Bjørnar kom gråtende og fortalte at noe hadde bitt ham i vannet, trodde vi ham ikke helt. Men vi så at han silblødde rundt hælen og trodde han hadde tråkket på glasskår eller noe sånt, sier mamma Runa.

Hjemme hos slektningene kunne alle imidlertid se tydelige merker etter tannrekka på en gjedde. På legevakta i Ski hadde de aldri sett noe liknende. Bjørnar fikk en stivkrampe-sprøyte og en bandasjert hæl.

- Jeg fikk premie fordi jeg jeg bare lo da jeg fikk sprøyta, sier krabaten stolt. Det eneste han tenkte på etter legebesøket var å fortelle historien til de andre barna hjemme i Engeset barnehage.

Troll i ord

- Jeg fleipet litt med dem som skulle dra og bade og sa at de måtte passe seg for gjedda i Midtsjøvannet. Den kan nemlig bli flere kilo tung og biter hardt. Så gikk det troll i ord. Jeg har selv blitt bitt av en gjedde i et annet vann, men den var ikke så stor, sier onkelen til Bjørnar, Bjørn Flem.

Badestranda er stappfull av badegjester hele sommeren, blant annet er Flem og familien hans ofte der. Men han kjenner ikke til flere tilfeller av gjedde som har gått til angrep på mennesker i Midtsjøvannet.
Etter angrepet har Bjørnar sett mye på bilder av rovfisken i bøker, men selv om han liker å fiske vil han ikke ha gjedde på kroken.