Bjørnar mangler bare 450 stemmer for å komme inn på Stortinget

Rødt-lederen lover å kle seg pent, men å tale klart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Rødt-leder Bjørnar Moxnes selv mangler han og partiet bare 450 stemmer i Oslo for at han skal representere partiet på Stortinget.

- Blir annerledes På spørsmål om hva slags rolle Rødt-lederen vil ha om han skulle bli stortingsrepresentant, svarer han slik:

- Jeg sitter jo i bystyret, så jeg er vant med å samarbeide. Jeg har opp til flere ganger gått sammen med Carl I. Hagen for å plage byrådet. Hvis det er mulig å få til ting i bystyret med Hagen, tror jeg det vil være mulig også på Stortinget, sier Moxnes.

Rødt-lederen vil gjerne skille seg ut. Men ikke i klesveien, slik hans forgjenger på Stortinget, Erling Folkvord, ble kjent for.

- Jeg kommer til å skille meg ut med annerledes standpunkter, men ikke i klesveien. Så kanskje jeg blir litt fargerik sånn sett, sier han.

Rikingskatt Rødt-leder Bjørnar Moxnes mener alle egentlig er enig med partiet hans om at det trengs en makslønn i i samfunnet, slik at ingen kan tjene mer enn 1,5 millioner kroner.

- Selv blant Høyres velgere er det ikke stemning for lederlønninger over to millioner kroner. Selv Kåre Willoch mener det også er merkelig at man har høyere lønninger, sa Moxnes da han stilte opp til partiledergrilling i Dagbladets valgbod.

- Hvorfor vil dere ha en slik rikingskatt?

- Det er her de store verdiene ligger. Det er rart at man ikke har noe mer progressivitet i systemet, sier Moxnes og viser til at forslaget også har kommet opp i Frankrike. hvor de går inn for det han kaller en kraftig toppskatt på de største lønningene.

- Jeg tror mange vil ha et parti på stortinget som ikke bare snakker om det, men som også gjør noe med. Hvis Ap og SV vil diskutere dette med oss, gjør vi det, sier han.

- Går i feil retning Moxnes mener folk må stemme på Rødt fordi det rødgrønne prosjektet går i feil retning.

- Mens de rødgrønne har sittet med makta har det vært lederfest i de statlige selskapene. Det skjer ingen verdens ting, sier han og viser til at 2005 har det blitt hundre flere milliardærer i landet.

Rødt-lederen håper også SV gjør et bedre valg enn utsiktene. Partiet sliter med å holde seg over sperregrensene på de siste målingene.

- Jeg ønsker SV et best mulig valg. Men jeg tror ikke det er Rødt som ødelegger for SV. Jeg tor også Rødt kan holde både Ap og SV i øra.

Støtter de rødgrønne Men skulle de rødgrønne slite med å få flertall, vil Rødt likevel bidra til at Jens Stoltenberg får fortsette som statsminister, om Rødt kommer på Tinget.

- Var det feil av SV å gå inn i det rødgrønne regjeringen?

- Nei det vil jeg ikke si. Det er stor forskjell på denne regjeringen og en rein Ap-regjering, som stod for massiv privatisering, sier Moxnes og legger til:

- Vi støtter opprettelsen av en rødgrønn regjering.

Rikingsafari Rødt og Moxnes dro på rikingsafari i starten av valgkampen. Siden det har han blitt kritisert for at han selv bor i en stor villa på Nordstrand.

- Det er den rikeste prosent i samfunnet som vi ønsker å få fokus på. Jeg er ikke blant dem, selv om jeg bor i et hus på Nordstrand, sier han og legger til:

- Alle sier de er for et samfunn med mindre forskjeller. Erna og Siv sier det også, at det er flott med et samfunn med små forskjeller. Men når vi antyder at vi kanskje skal få ned veksten i inntekter og formuer, da er de ikke med.