«Bjørndalens fire gull er en større prestasjon enn det jeg har gjort - det kan ikke sammenliknes»

DEER VALLEY (Dagbladet): Gamle og ikke fullt så gamle skihelter, familie, venner og Kjell Inge Røkke er på tur. I kommer bare på besøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Trauste norske heiarop, ekstatiske hyl ved dramatiske målganger og på standplass, gitarspill, trekkspill, skål'a gutter og HEIA NORGE - det er ikke akkompagnementet jeg stusser ved når Kjell Inge Røkke snakker om sin opplevde idrettsglede i løpet av de siste par ukene. Det er teksten. Og derfor - etter at han i OL-dur har presentert «Fire gullmedaljer på Bjørndalen er i min verden en større prestasjon enn det jeg har gjort» - kommer det som skutt ut av en startpistol:

- Hva sa du nå?

- Fire gull på Bjørndalen er en større... det er en stor prestasjon. Slik jeg ser det er det en virkelig prestasjon. Jeg er en del av et team, jeg, i næringslivssammenheng, mens Bjørndalen, hvis du ser bort fra stafetten, har oppnådd det han har gjort på egen hånd, med et begrenset støtteapparat.

- For meg er det enormt imponerende.

Kjell Inge Røkke møtte Ole Einar Bjørndalen for første gang da han inviterte skiskytteresset på middag forrige torsdag. Etter stafettgullet onsdag kveld ble han sjøl invitert til skiskytterne. Og det er mye fellesskap der, som det er mellom Røkke og de andre norske toppidrettsutøverne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer