Bjørnebiff for 46 800 kroner

Den 90 kilo tunge bjørnen som ble skutt i Sogndal solgt for 520 kroner kiloet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 90 kilo tunge bjørnen som ble skutt i Sogndal søndag, ble onsdag solgt for hele 46.800 kroner på auksjon. 520 kroner ble prisen på ett kilo med bjørnebiff.

Budrunden på bjørnekjøttet endte på 520 kroner per kilo i Sogndal onsdag. Auksjonarius og kontaktperson ved Viltforvaltningen i Sogn og Fjordane, Hermund Mjelstad, er ikke sikker på om 520 kroner per kilo utgjør rekord i bjørnepris, men er klar på at det uansett er i øvre sjiktet, skriver Nationen.

I tillegg legges det 14 prosent matmoms og omkostninger fra slakteren oppå prisen. Noe som gjør at prislappen for Sogndal-bjørnen ender på over 54.000 kroner. Pengene går til Viltfondet.

De fleste deltakerne på onsdagens auksjon var bedrifter og grossister, men det var Ole Johannes Øvretveit fra Gaular i Sogn og Fjordane som vant budrunden.

- Det blir bjørnebiff i kveld, sier Øvretveit.

Øvretveit er en erfaren jeger og opplyser at han ikke vil ha problemer med å finpartere 90 kilo med bjørn.

- Jeg har ringt noen hjortekamerater og spurt om de vil være med på finparteringen. Etterpå skal vi finne noe hjemmebrygg og ordentlig storkose oss, sier han og opplyser at han aldri har spist bjørn før.

(NTB)

MÅTTE BØTE MED LIVET: Denne bjørnen har den siste tida drept en rekke sauer i området.