Bjørnetyver avslørt på TV

Frekke tyver spaserte ut av brukthandelen med en utstoppet bjørn mellom seg. Torsdag kveld dukket de opp midt i et TV2-innslag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For tre uker siden ble Per Lange-Nielsen i Far og Sønn brukt- og antikmarked i Sannergata i Oslo frastjålet en utstoppet brunbjørn. Den store, liggende bjørnen var plassert oppå et bord like ved utgangen, og uten at noen av de ansatte merket det, slo tyvene til.

- Han i nabobutikken husker dem, men regnet med at de var noen som hadde kjøpt bjørnen, sier Lange-Nielsen.

Filmet

Fram til torsdag kveld hadde han gitt opp å se bjørnen igjen.

Da «TV2 hjelper deg»-redaksjonen filmet i forbindelse med testing av digitalkameraer ved Akerselva, kom tyvene bærende på bjørnen.

På innslaget som ble sendt torsdag, er de frekke tyvene godt synlige midt i bildet.

- De kom brått på oss, men vi valgte å ikke redigere det bort. De så ut som to unge menn i 20-åra, sier Marianne Vedal i TV2.

Lange-Nielsen så ikke innslaget selv, men ble oppringt av ei venninne som hadde sett det. På tross av at tyvene nå er filmet, tviler han på at han får tilbake bjørnen.

Verdifull

Han anslår at verdien på det utstoppede dyret er 15000 kroner, men han har likevel ikke anmeldt saken til politiet.

- Jeg regner med at politiet ikke hadde hatt kapasitet til å etterforske saken. Bjørnen tilhører en venn av meg, og hjemmeforsikringen hans dekker heller ikke tapet siden den sto i butikken min, sier Lange-Nielsen.

Selv om den var verdifull, gråter ikke Lange-Nielsen over tapet av bjørnen.

- Nei, vi kan jo ikke la være å le av dette. Det var jo en morsom episode.

UNNA, TAKK! Her spaserer tyvene på ei bru over Akerselva, samtidig som «TV2 hjelper deg» gjør opptak til test av digitalkameraer som ble sendt torsdag.