Bjørnøy blir sittende

Helen Bjørnøy vil fortsette å slåss for miljøet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Synes du Helen Bjørnøy bør trekke seg? Skriv en Leserkommentar!

Miljøvernminister Helen Bjørnøy møtte pressen klokka 11.00 i dag på hjemmebane i miljøverndepartementet.

- Jeg har ingen planer om å trekke meg, sa Bjørnøy på pressekonferansen.

Hele seansen varte fem minutter ute på plenen dagen derpå.

Har ikke sviktet
Miljøvernministeren mener selv at partiet ikke har sviktet velgerne når det gjelder miljøpolitikk, slik det har blitt antydet i etterkant.

- Jeg har snakket miljø og klima hver eneste dag, og regjeringen leverer en god klimapolitikk, blant annet krav om CO2-rensing og mer trafikk over på jernbane, sier hun.

Hun vil ikke gå direkte inn på kritkken.

- Dette er ikke dagen for å konkludere, nå skal vi evaluere hva vi har fått til og ikke fått til. Men SV får mye gjennomslag for klima- og miljøpolitikken vår i regjeringa, sier Bjørnøy.

Kraftig kritikk
Likevel har Helen Bjørnøy sammen med kunnskapsminister Øystein Djupedal måtte tåle å få deler av skylda for SVs svært dårlige valg.

Flere sentrale SV-ere har allerede gått ut og sagt at Bjørnøy og Djupedal har vært for svake statsråder på sine felt, som begge er svært viktige SV-områder.

VIL FORTSETTE: Miljøvernminister Helen Bjørnøy får kritikk etter SVs dårlige valg, men blir sittende som miljøvernminister. Foto: SCANPIX
VIL FORTSETTE: Miljøvernminister Helen Bjørnøy får kritikk etter SVs dårlige valg, men blir sittende som miljøvernminister. Foto: SCANPIX Vis mer

Stortingsrepresentant Olav Gunnar Ballo sier at Bjørnøy og Djupedal bør skiftes ut av statsrådsstolene.
 
- Vi trenger et skifte av mannskap i regjeringen, sier Ballo.

Og får støtte av flere av sine egne fylkesledere. I går kveld var Helen Bjørnøy soleklar på at hun ikke aktet å gå, men ville fortsette å slåss for miljøsaken.

I gårsdagens partilederdebatt på Stortinget konstaterte derimot SV-leder kristin Halvorsen at partiet hadde mislyktes i strategien med å gå til valg på miljøpolitikk.