Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-Bjørnøy bør bli biskop

Ledende SV-politiker foreslår ny jobb for miljøvernminister i trøbbel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Miljøvernminister Helen Bjørnøy er den første i Stoltenberg-regjeringen som ønskes ut av statsrådenes rekker - av sine egne. SVs kirkepolitiske talsmann Rolf Reikvam lanserer Bjørnøy som ny biskop i Hamar bispedømme etter Rosemarie Køhn.

- Det er viktig å opprettholde kvinneandelen blant biskopene, og Helen Bjørnøy er en meget god kandidat til å overta etter Rosemarie Køhn til høsten. Hun vil berike bispekollegiet og være være en styrke for kirken, sier Reikvam til TV 2 Nyhetene.

Køhn har vært sykmeldt de siste månedene. I tillegg til Hamar-bispen, er det to kvinnelige biskoper i Den norske kirke: Laila Riksaasen Dahl (Tunsberg) og Helga Haugland Byfuglien (Borg).

-Vil Bjørnøy som biskop bli et tap for regjeringen, spør TV 2?

-Hun har nettopp startet og har mange ugjorte oppgaver. Men hvis hun kan bli biskop i Den norske kirke, må det være en fantastisk  utfordring, sier Rolf Reikvam.

Helen Bjørnøy var generalsekretær i Kirkens Bymisjon da hun gikk inn i Regjeringen.

 Fra uke en  har det blåst rundt ørene på miljøvernministeren.

Statsråd Bjørnøy selv synes det er absurd å uttale seg om en stilling verken hun selv eller andre er forespurt om å bekle.

- Jeg har det fantastisk der jeg er. Ellers har jeg ingen kommentar, sier Bjørnøy til TV 2.

TILBYR RETRETT: Rolf Reikvam.
I TRØBBEL: Helen Bjørnøy
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling